Politica

Dacă PDL nu votează, moţiunea nu trece

A devenit deja o obişnuinţă ieşirea la rampă săptămânală, prin conferinţe de presă, a filialei PSD Câmpina, care nu ratează nicio ocazie, în ultimul timp, de a ieşi în evidenţă. Prezenţi, de data aceasta, în faţa presei au fost Ion Mircea, Victor Bercăroiu şi nelipsitul senator Georgică Severin.

Victor Bercăroiu a discutat pe tema desfăşurării Congresului PSD, considerând că acesta şi-a atins scopul, fiind prezentat şi validat în cadrul său, un proiect al programului de guvernare. „După părerea mea, este un material care, poate, pentru viitorul apropiat, să ne plaseze, ca  partid, în fruntea guvernării, pentru că sunt soluţii concrete care pot scoate ţara din acest impas economic. Probabil, dacă nu va trece moţiunea de cenzură şi va trece această iarnă cu actuala guvernare, lucrurile vor fi dramatice pentru români”, a declarat Victor Bercăroiu, neuitând să scoată în evidenţă faptul că îl consideră pe preşedintele PSD, Victor Ponta, „viitorul politicii româneşti”.

Congres de forţă
Pe de altă parte, senatorul Georgică Severin a apreciat Congresul ca fiind unul de forţă, nu doar pentru militanţi cât pentru electorat, „nefiind grevat de alegeri şi orgolii personale, acest lucru favorizând schimbul de idei”. Nu a pierdut prilejul de a comenta încurcăturile, până la urmă benefice, ale parlamentarilor PDL, cu privire la micşorarea cotei TVA la 5% pentru alimente de bază, care ar fi fost una din măsurile luate din prima zi, aşa cum prevede programul de guvernare al PSD. Senatorul Georgică Severin a mai apreciat ca un eveniment important petrecut în plan politic, depunerea moţiunii de cenzură la Parlament pe 18 octombrie, moţiune care va fi dezbătută pe 27 octombrie. Senatorul consideră că trecerea moţiunii depinde de „tactica pe care o va alege PDL, în sensul că vor fi prezenţi în sală, dar nu vor vota, eliminându-se astfel, riscul votului secret. Dacă se va întâmpla aşa, eu cred sincer că moţiunea nu va trece, pentru că mă îndoiesc că se vor găsi douăzeci şi ceva de oameni care să-şi asume, în mod direct, votul pe faţă, împotriva liniei de partid”.
Poate că liderul PNL Crin Antonescu este cel mai aproape de adevăr, atunci când declară, legat de momentul adoptării moţiunii populare, cum o denumesc cei din opoziţie, că, „la momentul votului, în faţa urnei de vot, fiecare dintre parlamentari are două bile şi o conştiinţă”. Carmen NEGREU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co