Actualitate

Pasiune pentru vinuri de legendă

A renunţat la afacerile  de succes pentru a face loc în viaţă marii sale pasiuni: vinul. Mihail Rotenberg a devenit celebru în Statele Unite și apoi în România, dar în domenii de activitate diferite.

Mihail Rotenberg, cel care după ce a creat în Statele Unite ale Americii mai multe companii de IT, a pus capăt afacerilor pentru a putea fabrica vinuri de legendă.
Creatorul  Wi-Max, adică a tehnologiei wireless care seamănă cu Wi-Fi, dar cu diferenţa că este cu mult mai rapidă, a reuşit să jongleze cu cele două ştiinţe ducându-le la perfecţiune. “În cele două domenii de activitate este vorba de ştiinţă, dar şi de pasiune. Îmi place foarte mult să studiez pentru a face lucrurile cât mai bine posibil. Acolo unde nu am găsit informaţia de care aveam nevoie, a trebuit să inventez. Aşa am făcut şi în IT, dar şi în vinificaţie. Spre exemplu, nevoia m-a învăţat să inventez o metodă de scoatere a sâmburilor din boabele de struguri, dar şi multe alte lucruri pentru ca totul să iasă perfect”, a declarat Mihail Rotenberg, proprietarul unei crame din Prahova.
Pasiunea pentru vin a câştigat teren faţă de cea pentru IT, aşa  că în prezent se mândreşte cu crearea a şapte soiuri de vin de legendă. Ultimele apariţii sunt  Rapsod, Menestrel, Emeritus şi Notorius.
“Fiecare vin al meu are o poveste a lui. Menestrel, spre exemplu, a luat naştere după ce am cumpărat o vioară antică, de care eu sunt absolut îndrăgostit. Piesa a fost pictată cu mult talent pe eticheta sticlei, care spune, de altfel, povestea acestei licori”, a declarat Mihail Rotenberg.

Un vis împlinit
Rotenberg a reuşit să-şi împlinească visul de a avea propria sa cramă în anul 2006,  suprafaţa exploatată, de la Ceptura, fiind de 17 hectare. Perfecţionist din fire, acesta a decis că singura posibilitate de a crea ceva unic este folosind stilul tradiţional.
“Am cumpărat și alte vii, am cumpărat cramă și am făcut vin. Din întâmplare, printre viile pe care le-am cumpărat, printre vinurile pe care le-am făcut – pentru că eu le izolez -, am descoperit acest deal al lui Stăruș, unde se face un vin nemaipomenit”, a explicat producătorul.
În primul an de producţie, Rotenberg a reuşit să îmbutelieze 5.000 de sticle. Acum, producţia anuală se ridică la aproximativ 120.000 de sticle. Mariana BADEA

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co