Actualitate

Degustare de vinuri pe Valea Prahovei

Roşu, alb sau rosé, cu tradiţie sau din soiurile noi, alături de ciocolată sau de o delicatesă culinară care să-i deschidă buchetul. Cam aşa a arătat scena unei degustări de vinuri ca la carte, ţinută în weekend la muzeul rezervaţiei Bucegi din Sinaia.

Evenimentul a continuat cu o degustare comparativă, la care au participat aproximativ 150 de turişti şi localnici, dar şi distribuitori din zona comercială a vinului.
Experţii şi-au propus să-i educe pe consumatori în arta degustării, fără abordări scorţoase şi explicaţii complicate. Degustarea a conţinut cinci soiuri de vin din gamele Chardonnay, Merlot, Cabernet Sauvignon şi Pinot Noir, asortate cu brânzeturi şi fructe specifice pentru savurarea vinului. Vinul este o băutură pe cât de complexă, pe atât de fascinantă, obţinută prin fermentaţia alcoolică a strugurilor. Pare un proces simplu, dar pentru a obţine un vin de o calitate superioară trebuie mai mult de atât. Amatorii de vin din România şi din străinătate au avut ocazia să discute cu personalul cramelor prezente la eveniment şi să deguste vinurile prezentate.

Bogăţia autohtonă
Degustarea a debutat cu prezentarea vinurilor produse la podgoriile din Prahova. Specialiştii spun că tendinţa îmbucurătoare este încercarea de a consuma din ce în ce mai multe vinuri de calitate, însă totul ţine de educarea gustului, prin cursuri şi degustări organizate. Până de curând românii preferau vinul alb demisec, însă aceştia ar trebui să ştie tehnica degustării unui vin de calitate.
Evenimentul de la Sinaia face parte dintr-un amplu program de promovare a vinurilor produse de podgoriile prahovene. A. B.

Targul National Imobiliar
Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co