Actualitate

Pasarelă montată pe DN1, în Sinaia

pasarela-montata-pe-dn1-in-sinaia-2În sfârşit, proiectul Companiei Naţionale de Drumuri Naţionale şi Autostrăzi, privind siguranţa traficului rutier şi pietonal,  prinde contur.

La intrarea în stațiunea Sinaia, se munceşte de zor, la amenajarea celor trei pasarele de trecere pentru pietoni, proiect demarat cu surle și trâmbițe de aproximativ zece ani.
Deja cea din faţa fabricii Mefin a fost ridicată în cursul săptămânii trecute, iar acum muncitorii se vor ocupa şi de finalizarea celor din haltă şi de la Colegiul “Cantacuzino”. Acţiunea de ridicare a pasajului, în greutate de 12 tone, s-a dovedit a fi una foarte dificilă şi periculoasă, însă s-a încheiat cu succes.
A fost derulată pe timp de noapte și pentru ridicarea pasarelei a fost nevoie de o macara de mare tonaj, însă şi de o bună coordonare, a echipelor care s-au ocupat de această lucrare.
„Operaţiunea de ridicare a podului de metal s-a încheiat cu bine. Acum, pasarela va fi sudată şi prinsă pe poziţie, iar pietonii o vor putea folosi cu încredere. Ea va salva foarte multe vieţi, pentru că am înţeles că în zonă s-au petrecut multe accidente”, a precizat coordonatorul de macarale, Adrian Neaş.
Trafic blocat
Cât timp au durat lucrările de montare, poliţiştii au blocat ambele sensuri de mers.
Şoferii sunt mulţumiţi, pentru că, în sfârşit în zonă s-a montat o pasarelă. Se circulă cu viteză la intrarea în staţiune, iar de cele mai multe ori abia îi observau pe pietonii care traversau pe zebră.  Mulţi nu ştiau că traficul va fi oprit şi au fost luaţi prin surprindere. Şi-au păstrat însă calmul şi au aşteptat liniştiţi ca lucrările să se încheie.
„Nu ştiam că traficul va fi blocat şi am fost nevoiţi să aşteptăm în coloană, însă nu ne-a deranjat acest lucru. Ne bucurăm că ridică aceste pasarele, deoarece multe vieţi omeneşti s-au pierdut pe trecerea de pietoni din cauza neatenţiei”, a spus un conducător auto.
Noua pasarelă a fost montată pe DN1, într-o zonă cu patru benzi de circulaţie.
Astfel, administraţia Drumurilor Naţionale, dar şi poliţia rutieră, speră ca pe viitor, numărul accidentelor rutiere să scadă, zona fiind tot mai sigură.Adelina ANEI

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co