Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Şi ei trăiesc printre noi

imigrariÎn fiecare an, ziua de 7 aprilie este sărbătorită ca zi aniversară de către Oficiul Român pentru Imigrări. Și în Prahova, instituția de profil a marcat această zi, prin aducerea la cunoștința publicului larg a activităților pe care le desfășoară.

Oficiul încearcă să vină în spijinul cetățenilor străini care vor să se stabilească la noi pentru o perioadă de timp, dar și în sprijinul cetățenilor români, care ar putea avea probleme în relațiile lor cu cetățeni străini.
“Serviciul nostru este specializat în combaterea migrației ilegale și a muncii la negru a străinilor cu ședere ilegală, sau care au trecut fraudulos frontiera de stat, luarea măsurilor de îndepărtare prin emiterea deciziei de returnare de pe teritoriul României, sau a deciziei de returnare sub escortă, eliberarea autorizației de muncă pentru străinii detașați, sau angajați la persoane juridice, sau fizice. În prezent, în evidența Oficiului se află un număr de peste 2000 de cetățeni străini”, a declarat subinspectorul Alexandru Bârsan, din cadrul Serviciului pentru Imigrări Prahova.

Multe căsătorii mixte
Cei mai mulți dintre cetățenii străini aflați pentru o perioadă de timp în județul Prahova sunt aici cu rezidență pentru reîntregirea familiei, fiind căsătoriți cu cetățeni români. Pe locul doi, sunt cetățenii străini veniți aici pentru a studia, dintre aceștia cei mai mulți fiind din Republica Moldova. 251 de străini se află în Prahova pentru a munci. Totodată, Serviciul a depistat, anul trecut, 122 de străini cu şedere ilegală. Pentru unii au fost aplicate chiar măsuri de interdicție de intrare în România, pentru o anumită perioadă de timp. Numerele de telefon ale Serviciului pentru Imigrări Prahova la care cetăţenii pot suna pentru orice aspecte legate de regimul juridic al străinilor sunt: 0244.302390, 0244.302359, fax: 0244596224. R. E.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co