Imobiliare Valea Prahovei
Sport

Pârtie de schi fond la Piatra Arsă

partie-de-schi-fond-piatra-arsa-2Lucrările pentru Festivalul Olimpic al Tineretului European sunt în plină desfăşurare. S-a luat decizia ca în Piatra Arsă din Bucegi să se construiască o pârtie de schi fond, investiţie care va mări şi potenţialul turistic al zonei.

Cei responsabili cu proiectul au fost deja pe munte pentru a lua la pas locul unde vor demara lucrările şi pentru a vedea complexul sportiv de acolo. Acesta este folosit de sportivii din toată ţara în cantonamente, deoarece are toate dotările necesare şi este singurul din ţară situat la o altitudine de peste 2.000 metri.  Avizele sunt favorabile, aşa că în curând, se va amenaja această pârtie. „Am încercat, după o jumătate de an să găsim o suprafaţă corespunzătoare pentru această pârtie. În staţiunea Buşteni se va organiza proba de schi fond, iar până în acest moment locaţiile  pe care le-am văzut nu erau corespunzătoare. Aveam nevoie de o suprafaţă de 10.000 metri pătraţi pentru sosire şi plecare. După cum arată locaţia din Piatra Arsă vor fi necesare investiţii penstru pista lată între șase şi opt metri, pe o lungime de cinci kilometru pentru bandă. Rămâne de stabilit dacă o vom acoperi cu un covor asfaltic, sau nu. De asemenea, vor fi clădiri pentru oficialităţi şi o platformă pentru anumite containere necesare pentru sportivi. Vom reuşi să facem o locaţie de referinţă pentru schiul de fond”, a precizat  directorul de programe al Primăriei Buşteni, Ion Vasilescu.

Evenimente de anvergură
Pista va fi gata în cel mai scurt timp, iar apoi în 2011 şi 2012,  pe ea se vor organiza concursuri şi antrenamente pentru sportivii români.
Se va încheia şi un contract de colaborare între Primăria Buşteni, Agenţia Naţională de Sport şi complexul sportiv, pentru ca la Piatra Arsă să se organizeze o serie de evenimente de anvergură. În afara acestei pârtii, în staţiune se va mai construi şi o pârtie nouă pentru snowboard, Kalinderu II, iar finanţarea pentru cele două proiecte se ridică la 5,5 milioane de euro.Adelina ANEI

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co