Actualitate

Avem Fondul Suveran de Dezvoltarii si Investitii

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, în calitate de cameră decizională, proiectul de lege privind înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii.

Decizia a fost luată cu 174 de voturi ”pentru”, 98 de voturi ”împotrivă” şi trei abţineri.

Conform proiectului, au fost propuse 33 de companii de stat care urmează să facă parte din Fondul Suveran de Investiţii. În plus faţă de forma adoptată de Senat, Comisia de politică economică a Camerei Deputaţilor a introdus în listă încă zece companii care nu produc profit. Printre acestea se numără Compania Naţională de Căi Ferate (C.F.R.), Poşta Română sau Administraţia Porturilor Dunării Fluviale.

Capitalul social al Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții va fi de 9 miliarde de lei.

În proiectul legislativ se arată că FSDI are ca scop atât dezvoltarea şi finanţarea din fonduri proprii şi din fonduri atrase de proiecte de investiţii rentabile şi sustenabile, cât şi administrarea activelor financiare proprii, în vederea obţinerii de profit.

Fostul premier Victor Ponta a scris pe Facebook că adoptarea proiectului privind Fondul Suveran este cel mai mare furt din averea statului român din istorie, de peste 10 miliarde de euro.

În replică, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că “nu sunt acuzaţii, sunt prostii, nu există bază şi nici adevăr. (…). Nu putem conduce ţara după minciunile unor mincinoşi patologici”.

Targul National Imobiliar (TNI)
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co