Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Parc modern pentru copii în Buşteni

Copiii din Buşteni au un mic paradis creat numai pentru ei. Pe terenul pe care s-a aflat o grădină zoologică, s-a construit un parc modern pentru copii. La realizarea lui s-a muncit continuu timp de câteva luni, iar acum a fost dat spre folosinţa cetăţenilor.

Cel mai modern parc de agrement din staţiunea Buşteni a fost inaugurat, în week-end, cu mult fast, în cartierul Telecabinei. Sute de turişti şi localnici au fost prezenţi la tăierea panglicii, iar de la deschidere nu au lipsit nici oficialităţile: parlamentari, preşedintele Camerei Deputaţilor, directorul general din Ministerul Dezvoltării Regionale şi al Turismului şi prefectul judeţului Prahova. Toată lumea a fost întâmpinată tradiţional de copii îmbrăcaţi în straie populare, cu pâine şi sare, după care locul a fost sfinţit de preoţi. Nu a lipsit nici fanfara, care a cântat la inaugurare. Toată lumea a rămas impresionată de felul în care a fost amenajată zona, pentru că foarte puţine oraşe din ţară au parcuri atât de moderne.
În memoria familiei Schiel
„Îmi place Buşteniul, pentru că este un oraş unde se fac multe lucruri. Iată că, aici se realizează investiţii pe bandă rulantă. M-a impresionat acest loc, deoarece a fost aranjat cu mult gust”, a precizat preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase. Consiliul Local din Buşteni a decis ca acest loc să poarte denumirea de „Parcul Schiel”, datorită contribuţiei adusă de familia Schiel la dezvoltarea staţiunii, prin construirea Fabricii de Hârtie şi donarea unor fonduri pentru înfiinţarea primelor şcoli din oraş. În memoria lor şi în semn de respect, conducerea Primăriei, a dezvelit şi o placă omagială. „În 2008, am promis că voi realiza acest obiectiv şi m-am ţinut de cuvânt. Zona are populaţia densă, cu foarte mulţi copii, iar vizavi de locul de joacă se află şi şcoala generală, unde învaţă 200 de micuţi. I-am dat această denumire parcului, deoarece este un loc cu o mare încărcătură istorică. În 1924, în acest cartier, a fost construită prima instituţie de învăţământ din Buşteni, prin contribuţia fraţilor Schiel. Îmi creşte inima când văd foarte mulţi copii fericiţi la locul de joacă şi ţin foarte mult la ei, pentru că reprezintă viitorul nostru”, a declarat primarul oraşului Buşteni, Emanoil Savin.
Zona va fi supravegheată video
Pe un teren special amenajat, se află tobogane, leagăne, nisipare, bănci şi pergole din lemn, precum şi alte jucării pentru prichindei. În afara locului de joacă pentru copii, în parc au mai fost ridicate foişoare, s-au montat bănci moderne, iar aleile au fost înfrumuseţate cu flori şi arbuşti. Locul beneficiază de iluminat nocturn, iar în curând, aici vor fi instalate şi camere de luat vederi. Reprezentanţii administraţiei locale spun că sunt şi persoane care degradează aceste zone, iar supravegherea video nu va face altceva decât să preîntâmpine evenimentele neplăcute.
Investiţia se ridică la aproximativ 250.000 de lei şi face parte dintr-un program iniţiat de administraţia locală, program ce vizează dezvoltarea urbană a oraşului Buşteni.Adelina ANEI

Targul National Imobiliar
Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co