Muntele, asaltat de turişti
O jumătate de zi fără ploaie. De asta au avut parte sutele de turişti care au urcat duminică la peste 2.200 de metri altitudine. Chiar dacă vremea a fost ceva mai prietenoasă, oaspeţii au fost nevoiţi să-şi scoată din şifonier hainele groase.
Majoritatea turiştilor a părăsit unităţile hoteliere încă de la primele ore ale dimineţii, s-a urcat în telecabină şi a pornit în plimbare pe Platoul Bucegilor. A evadat chiar pe crestele munţilor, pentru a admira monumentele naturii, Babele şi Sfinxul. Pentru o urcare la Babele, fiecare a achitat 29 de lei, iar pentru un traseu ceva mai lung, la Peştera Ialomiţei, 45 de lei. „Este superb aici. Chiar dacă nu este atât de cald, nu ne deranjează. Am venit din Bucureşti cu familia special pentru Platoul Bucegilor şi Crucea Caraiman. Sâmbătă a plouat şi am preferat să rămânem în oraş, însă duminică, am văzut că a dat şi soarele şi am mers direct la telecabină. De 30 de ani vin aici şi niciodată nu mă satur de acest peisaj. Îi sfătuiesc pe toţi cei care ajung în Buşteni să vină la Babele, deoarece rămân cu nişte amintiri spectaculoase”, a spus Ionel Petrescu.
Sperietură de weekend
Nu toată lumea s-a simţit bine pe crestele munţilor. Mai mulţi turişti, care au coborât de la Vârful Omu spre Buşteni, au fost prinşi de o ploaie torenţială, iar, la un moment dat, au rătăcit traseul. Când s-a înserat, ei erau tot în pădure, iar jandarmii montani au plecat să-i salveze. Au fost coborâți teferi în oraş, însă au tras o sperietură pe cinste.
Salvatorii trag un semnal de alarmă către toţi cei care au de gând să plece în drumeţii.
Este de preferat să vă informaţi asupra stării vremii şi să vă luaţi în rucsac o pelerină şi o lanternă. De asemenea, nu vă încălţaţi în pantofi sport, ci luaţi ghete, deoarece vă vor ajuta foarte mult în drumeţia pe care o veţi parcurge. A. A.