Actualitate

Nou șef la DNA Ploiești

Procurorul general al României a semnat, recent, delegarea procurorului Marin Nicolae în funcţia de procuror şef al DNA Ploieşti, acesta înlocuindu-l pe Lucian Onea.

 

Anunțul a fost făcut, în cadrul unei emisiuni televizate, de procurorul șef adjunct al DNA Nistor Călin, care a precizat că Nicolae își va începe activitatea în cursul zilei de astăzi.

Marin Nicolae provine din secţia a II-a a Direcției Naționale Anticorupție, respectiv secţia de investigare a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie. Procurorul a fost unul dintre cei care au depus plângeri la Inspecţia Judiciară împotriva Laurei Codruţa Kovesi, alături de Iorda Moraru şi Ţuluş, după episodul legat de supunerea procurorilor din subordine la testul poligraf.

Inspecţia Judiciară a fost sesizată în luna iulie 2017 de cei trei magistraţi, care l-au acuzat pe procurorul şef al DNA că se implică în anchete şi face presiuni, exemplul dat fiind dosarul deschis ca urmare a înregistrărilor dintr-o şedinţă a DNA, în cadrul căruia li s-a cerut efectuarea testului cu detectorul de minciuni.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co