Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

„Marșul Centenar” ajunge astazi la Tabla Buții

Zeci de unioniști din România și Republica Moldova au pornit, duminică, în cea de-a șaptea etapă a „Marșului Centenar”.

După ce au parcurs pe jos peste 700 de km dintre cei 1.300 de km incluși pe traseul Alba Iulia-Chișnău, aceștia au plecat din localitatea Cerașu și urcă spre localitatea Tabla Buții, unde vor participa în cursul zilei de astăzi la tradiționala manifestare organizată pe 6 august de Primăria Cerașu, pentru comemorarea ostașilor români căzuți la datorie în luptele purtate în această zonă în timpul Primului Război Mondial.

Președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012, George Simion, a explicat prezența unioniștilor în localitatea Cearșu declarând că aceștia se află pe urmele eroilor de la 1916 și au un singur gând, respectiv acela de a împlini visul înaintașilor lor, care s-au jertfit pentru apărarea și reîntregirea neamului românesc: Reunirea.

Reprezentanții platformei menționate au ținut să mai precizeze că flacăra Unirii, aprinsă pe 1 iulie la Alba Iulia, este purtată sub forma unei ștafete pe o distanță de 1300 de km, în 11 etape a câte cinci zile, până la Chișinău. „Marșul Centenarului” se va încheia pe 1 septembrie, în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău, printr-o manifestație stradală uriașă.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co