Invatamant

Nou proiect Comenius

La începutul acestei săptămâni, Colegiul Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza a fost gazda susţinerii unui nou proiect european în cadrul programului Comenius, alături de reprezentanţii altor şase ţări.

Primul proiect european realizat a fost „Mândrie şi prejudecată”, care a fost finalizat anul acesta în iulie. Cel de al doilea proiect de anvergură se numeşte „Muzica contează”. „Astăzi are loc prima întâlnire de proiect cu „Muzica contează”, cu participanţi din şase ţări, Belgia, Elveţia, Spania, Suedia, Turcia, Lituania şi bineînţeles, România, ca ţară coordonatoare. Proiectul implică activarea lecţiilor în procesul de predare, prin folosirea muzicii, astfel încât elevii să se simtă mai bine în timpul orelor. De asemenea, în acest proiect sunt implicate persoanele cu dizabilităţi pentru o mai bună integrare. În acest scop, vom avea spectacole în fiecare ţară, fapt pentru care vom avea invitate astfel de persoane”, a precizat coordonatoarea proiectului, Felicia Dimulescu.
Printre ceilalţi participanţi s-a numărat Jan Frantz, din Belgia, care, tot în calitate de coordonator de proiect, a ţinut să spună câteva cuvinte despre această activitate: „Când am venit prima dată în România, anul trecut, am avut o vizită pregătitoare când am şi scris proiectul. Avem o relaţie bună, mai ales că am fost şi împreună cu cei din Suedia, la proiectul precedent. Consider că acest proiect nu e o oportunitate doar pentru mine, ci şi pentru elevii noştri. Pentru noi nu este ceva neapărat nou, deoarece am mai avut în şcoală proiecte de genul acesta. Oricum suntem extrem de încântaţi să venim în România!”
Evenimentul s-a desfăşurat în sala de festivităţi a Primăriei Breaza, alături de primarul Nicolae Ferăstrăeru, directorul Centrului de Cultură „Ion Manolescu”, Alexandru Cazan, şi alţi invitaţi. Carmen NEGREU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co