Imobiliare Valea Prahovei
Sanatate

Noni, un fruct miraculos din Polinezia

NoniPlanta Noni a atras atenţia lumii prin compoziţia incredibil de bogată în substanţe biologic-active a fructelor şi frunzelor sale. Acestea conţin 18 aminoacizi pe care, în cea mai mare masură, organismul nu-i poate sintetiza singuri, dar care sunt indispensabili vieţii.

În plus, Noni conţine o serie de minerale importante, precum potasiu, fier, magneziu, zinc, seleniu şi germaniu, care completeaza necesarul zilnic al corpului. Ca Noni să devină o plantă cu calităţi medicale de renume, aminoacizii şi mineralele sunt completate de o serie de substante active, care accelerează fluxul intercelular de nutrienţi, contribuind, astfel, la regenerarea celulelor:
– Scopoletina – este o substanţă antiinflamatoare şi antialergică ce ajută, în plus, şi la distrugerea microorganismelor patogene (bacterii, fungi). Scopoletina este un component esenţial în sinteza melatoninei de către glanda pineală (epifiza) din creier, având efect de inducere a somnului, de reglare a ritmului somn-veghe şi de reducere a senzaţiei de foame;
– Xeronina – repară celule alterate, facilitând adaptarea corpului la mediul şi stresul cotidian;
– Terpeni – ajută la reîntinerirea celulelor;
– Vit.C – este un antioxidant de renume, protejează vasele de sânge şi pielea şi stimulează sistemul de apărare al organismului;
– Uleiuri esenţiale – aplicate local, acestea protejează tegumentele de razele solare. Ele sunt utile în profilaxia cancerului de piele, ajută la distrugerea celulelor moarte şi se recomandă în tratarea locală a plăgilor atone (precum ulcerul varicos).
– Acizii caprilic şi caproic – participă activ în digestie protejând intestinele de suprainfecţii (în special de cele cu mucegaiuri, ciuperci, amoebe, paraziţi).
Noni se utilizează în medicină în numeroase afecţiuni. Cele mai importante indicaţii ale plantei sunt în cancer, diabet, artrite, depresii, alergii şi hipertensiune.
Dr. Roxana Ionescu, medic primar –
Fundaţia Medicer Bios, Ploieşti,
str. Harpei nr.2

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co