Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Fructul-ambalaj, produs inovativ gândit de elevi

fructul-ambalajConcursul European Creativity & Innovation Challenge și-a desemnat câștigătorii la Ploiești. Ambalajul ecologic pentru băuturi din plută, sau ambalajul pentru cereale din zaharuri naturale, sunt doar câteva dintre soluțiile inovative gândite de elevii participanți.

Organizată în 13 ţări, de către organizația Junior Achievement-Young Enterprise Europe, Comisia Europeană şi Eurochambers, are ca principal obiectiv dezvoltarea gândirii antreprenoriale a elevilor, cu sprijinul comunităţii de afaceri. În România, prima ediţie a acestei competiţii a debutat la sfârșitul lunii trecute, la Colegiul Naţional “Mihai Viteazul” din Ploiești, şi a reunit 87 de elevi din învăţământul tehnic şi de specialitate, din 11 licee din localitate. Tinerii au lucrat în echipe pentru a genera idei inovative, concrete şi fezabile la problema de business: “Gândiţi un ambalaj inteligent pentru alimentul vostru preferat”. Ei au beneficiat de sfaturi din partea a patru consultanţi-voluntari, care au oferit, celor 18 echipe, suport şi informaţii adiţionale în probleme legate de dezvoltarea produsului, marketing, vânzări, costuri.
Câștigătorii “Mummy Yummi”
Echipa câştigătoare, “Mummy Yummi”, formată din elevi de la Colegiul Naţional “Alexandru Ioan Cuza”, Colegiul Naţional “Ion Luca Caragiale”, Colegiul Naţional “Jean Monnet”, Colegiul Naţional “Mihai Viteazul” şi Colegiul Tehnic “Elie Radu”, a propus un ambalaj natural: fructe – ambalaj, pentru un conţinut de ciocolată, sau jeleuri. Ea a fost premiată cu o bursă Junior Achievers şi va reprezenta România la finala internaţională, care se va desfăşura la Bruxelles, în perioada 25-26 mai. ”Este o şansă unică să intri în contact cu reprezentanţii din lumea businessului şi să afli informaţii noi de pe piaţa muncii. În plus, câştigi experienţă valoroasă, utilă pentru o viitoare profesie”, a declarat Iuliana Apostol, una dintre elevele participante. ”Este o activitate foarte interesantă, prin care elevii se obişnuiesc să lucreze în echipe, şi este un exerciţiu de pregătire foarte util pentru lucrul în diverse proiecte şi activităţi viitoare ale acestor tineri”, a spus Georgeta Stănică, profesor la Colegiul ”Spiru Haret” din Ploieşti.Adrian RADULESCU

Targul National Imobiliar (TNI)
Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co