Actualitate

Mafia clonării de carduri, în Prahova

mafiotiProcurorii DIICOT Ploiești au audiat, săptămâna trecută, 35 de persoane bănuite că fac parte din două grupări infracționale organizate specializate în săvârșirea de infracțiuni informatice și falsificarea de mijloace de plată electronică.

După primele verificări, doar 17 persoane au fost reținute, existând suspiciunea că sunt implicate direct în comiterea de infracțiuni. Aceștia au fost găsiți într-o descindere făcută  de către polițiștii prahoveni, într-un cazinou cu circuit închis, unde jucau poker. Toți au declarat că nu știu pentru ce au fost chemați la audieri. “Eram la un prieten, stăteam acolo, mâncam, ne-am uitat la meci, și a venit și ne-a pus culcat. N-am falsificat nimic, n-am făcut nimic. Am mâncat și noi, acolo, câte o friptură, că dacă ne-am uitat la meci, știți cum e, întârzii. Asta e tot”, a spus unul dintre indivizii aduși în fața procurorilor.

Prejudiciu de sute de mii de euro
“În fapt, se reține că în perioada 2008-2010, cele două grupări infracționale organizate au acționat pe teritoriul mai multor țări ale Uniunii Europene și Australia, făcând schimb de date informatice, echipamente și programe informatice obținute ilegal, sprijinându-se reciproc în desfășurarea activităților infracționale, prejudiciul produs fiind de aproximativ 600.000 de euro”, a declarat șeful DIICOT Ploiești, procurorul Ionuţ Butnaru.
Totuși, în urma a 25 de perchezitii domiciliare, oamenii legii au găsit echipamente de falsificat carduri. În plus, liderii celor două grupări sunt personaje importante ale lumii interlope din Prahova. Nicolai Bârsan, finul renumitului Ion Clămparu, a fost închis în trecut șase ani pentru fapte de același gen pentru cu cele pentru care fusese adus la anchetă. “Am avut în trecut alte probleme cu așa ceva, am plătit ce-am făcut, dar acum nu am făcut nimic”, a declarat Nicolai Bârsan.
Oamenii legii cred că până acum, suspecții au clonat cel puțin 1.200 de numere de carduri. “Membrii rețelei se deplasau, la început, în Olanda, Belgia, Cehia, Polonia, unde la un anumit tip de bancomate aplicau dispozitivele confecționate manual în țară, copiau datele de pe cardurile titularilor, după care, cu ajutorul unor dispozitive, clonau cardurile și apoi retrăgeau banii din bancomat”, a explicat șeful Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, comisarul șef Constantin Furtună.
Faptele suspecților au fost dezvăluite cu ajutorul autorităților din țări ca Belgia, Olanda, Cehia, Portugalia și Germania. Se crede că ar fi vorba de sute de persoane păgubite.
Cercetările continuă în vederea dezvăluirii întregii activități infracționale a celor în cauză.Raluca EPARU

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co