Actualitate

Ţepe prin intermediul telefoniei mobile

telefoane_mobile_copy1Oamenii legii atrag atenția asupra unor noi metode folosite de infractori pentru a escroca deţinătorii  de telefoane mobile.

Dacă un corespondent lasă un mesaj să apelați numărul 06 07 74 52 41.  Nu apelaţi în nici  un caz acest număr; factura dumneavoastră va fi foarte mare, ulterior. Această informaţie, transmisă de Oficiul Central de  Stopare a Terorismului, a fost comunicată în masă.
După un timp, escrocii au găsit un alt  sistem pentru utilizarea frauduloasă a mobilelor. Ei vă apelează pe GSM, se prezintă ca fiind “Provider” al unei rețele în care sunteţi abonat, vă cer să introduceţi un cod care este 09 # explicându-vă că este vorba de o verificare a mobilului dumneavoastră. Nu tastați în niciu caz codul indicat și închideți imediat.
Hoții dispun de dispozitive ce le permit să citească cu acest cod cartela SIM.  Nu le rămâne decât să creeze o nouă cartelă (sau oricât de multe) cu care vor vorbi în contul tău. Această fraudă se practică în mod curent.
Dacă aveţi un apel telefonic şi pe mobil se afişează „ACE”, nu răspundeţi; anulaţi apelul. Este un virus care distruge cartela SIM şi distruge mobilul. Aceast aspect a fost confirmat de Motorola, Sagem și Nokia.

Fiți vigilenţi!
Nu deschideţi niciun mesaj care are ataşată o filă numită “Invitaţie”, indiferent cine o trimite.
Este un virus care deschide o Flacără Olimpică. Aceasta “arde” întregul hard disc al computerului dumneavoastră. Acest virus va fi trimis de la cineva care are adresa dumneavoastră de email în lista de contact, de aceea trebuie să trimiteţi acest email  tuturor contacţilor. E mai bine să primiţi acest mesaj de 25 de ori, decât să primiţi virusul şi să-l deschideţi.
Dacă primiţi un mail cu denumirea de ‘invitaţie”, chiar trimis de un prieten, nu-l deschideţi şi scoateţi-l din computer imediat.
Acesta este cel mai periculos virus anunţat de CNN; a fost clasificat de Microsoft ca fiind cel mai distructiv virus introdus vreodată în rețea, care a fost descoperit de curând de către McAfee şi încă nu există remediu pentru el.Raluca EPARU

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co