Cultura

Deformarea fructului primordial

Galeria de Artă din Ploieşti este, în aceste zile, gazda unei expoziţii inedite de grafică şi fotografie a artistei Iolanda Toncea, intitulată „Deformarea fructului primordial”.

Prin operele sale, tânăra abordează scena biblică a fructului interzis. Cele mai frumoase 48 de lucrări au fost expuse pe simezele Galerie de Artă şi vor putea fi admirate până la sfârşitul lunii.
„Tema abordată în lucrările mele are la bază scena biblică în care Eva, ispitită de diavol, îi dă lui Adam mărul. Aşa ajung ei să fie mai deştepţi, însă bătrâni şi cu griji, exact cum suntem noi astăzi. Am folosit tehnica modernă şi apoi am trecut la cea tradiţională surprinzând mărul în diferite ipostaze, fiecare cu altă încărcătură de simbol”, a declarat Iolanda Toncea.
Artista este absolventă a Facultăţii de Arte şi Design din Timişoara. Anul trecut, a obţinut şi diploma de masterat la Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti. Şi-a găsit locul între artiştii prahoveni din 2009, când a devenit şi membră a Uniunii Artiştilor Plastici. M. B.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co