Imobiliare Valea Prahovei
Cultura

Expoziţie de figuri de ceară

Muzeul Rezervaţiei Naturale Bucegi din Sinaia are deschisă o expoziţie inedită ce cuprinde 25 de figuri de ceară reprezentând personalităţi din viaţa reală.

Einstein, Putin, Medvedev, Salvador Dali, Cleopatra şi Johnny Deep sunt prezenţi la Sinaia, alături de câteva exemplare ce reprezintă malformaţii genetice.
Expoziţia a fost organizată de Muzeul Judeţean de Ştiinţele Naturii Ploieşti, alături de o echipă din Chişinău. Statuile aparţin Muzeului Figurilor de Ceară din Sankt Petersburg, al doilea ca mărime din lume. Colecţia din Rusia conţine peste 1.500 de piese, care sunt grupate în expoziţii itinerante de câte 25-30 de figuri. Statuile sunt realizate din ceară şi lemn, gips, carton  sau fibră de sticlă. Ochii şi dinţii figurilor sunt proteze medicale, iar părul este natural. Cea mai veche figură a muzeului a fost realizată în 1725, după masca mortuară a lui Petru I şi se află expusă la Muzeul Ermitaj din Saint Petersburg.
Conservatorul Muzeului Rezervaţiei Bucegi, Ioana Tudor, spune că încă de la deschidere din luna iunie, expoziţia a atras un număr mare de vizitatori. ”Este o noutate, un lucru inedit pentru Sinaia şi acest lucru se vede prin numărul vizitatorilor care ne trec pragul. Figurile de ceară prezente în muzeul nostru merită să fie văzute aşa că nu pot decât să invit pe toată lumea să viziteze expoziţia”, a spus Ioana Tudor.
Cost acceptabil
Expoziţia poate fi vizitată până în septembrie, de marţi până duminică, între orele 9.00 şi 19.00. Preţul unui bilet este de patru lei pentru copii, studenţi, bătrâni şi grupurile de minim zece persoane. Adulţii plătesc cinci lei pentru a se bucura de minunăţiile din ceară. Claudia BIRLA

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co