Sanatate

Noni, un fruct miraculos din Polinezia II

NoniNoni (cunoscută după denumirea latină de Morinda Citrifolia) este fructul tropical miraculos al unei plante originale din Asia, Australia şi Polinezia.

Planta este un arbust mic, care creşte peren. Ea are un fruct de formă ovoidă de culoare galbenă atunci când este copt, cu un gust amar şi un miros înţepător.
Una dintre cele mai importante utilizări ale plantei Noni este tratarea şi prevenirea cancerelor. Noni îmbunătăţeşte sistemul imunitar prin substanţele sale care cresc capacitatea celulelor albe sangvine de a distruge celule canceroase. Trebuie precizat că planta conţine o substanţă numită damnachantal, care inhibă degenerarea acizilor nucleici şi distruge acizii deja degeneraţi care sunt responsabili de multiplicarea celulelor canceroase.
În cancer se recomandă utilizarea permanentă a produsului Noni fermentat. Nu se indică administrarea preparatelor de noni care conţin zahăr, miere sau amelioratori de gust, deoarece acestea intensifică aciditatea stomacului, distrugând o parte din efectele benefice ale sucului de Noni. Astfel, singurul produs corect este cel fermentat care determină şi o creştere a acizilor organici cu proprietăţi citolitice (de distrugere a celulelor canceroase).
O altă constantare medicală demnă de menţionat e aceea că Noni inhibă formarea vaselor de sânge care hrănessc ţesuturile tumorale (proces numit neo-angiogeneza), având o capacitate sinergică de creştere a acţiunii citostaticelor şi a interferonului.

Dr. Roxana Ionescu, medic primar –
Fundaţia Medicer Bios, Ploieşti,
str. Harpei nr. 2

Targul National Imobiliar (TNI)
Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co