Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Noile autobuze din Ploiesti au aer conditionat si podea joasa

Primăria Municipiului Ploiești a anunțat finalizarea licitației privind achiziția a 50 de autobuze diesel. La începutul acestei săptămâni a fost finalizată procedura de evaluare a ofertelor, iar timp de 10 zile vor fi aşteptate eventuale contestaţii.

Adrian Dobre, primarul municipiului, estimează că dacă totul decurge normal, la finalul lunii ar putea semnat contractul.

Licitația a fost câștigată de firma BMC Truck & Bus pentru achiziţia a 50 de autobuze, valoarea contractului fiind estimată la 41 milioane de lei (9 milioane de euro). Acesta este cel mai mare contract câştigat până acum de către producătorul de autobuze din comuna ilfoveană Ciorogârla.

Autobuzele Eurobus Diamond au o lungime de 12 metri, sunt dotate cu aer condiţionat, au podea joasă şi trei uşi de acces. Astfel de mijloace de transport circulă deja în oraşe precum Constanţa, Târgu Jiu, Caransebeş şi Iaşi. Modelul realizat la Ciorogârla a fost surprins şi la Chişinău, unde a fost împrumutat pentru teste.

La licitaţia organizată de Primăria Ploieşti au fost depuse două oferte. Pe lângă BMC Truck&Bus, care a participat la licitaţie cu modelul românesc de autobuz Euro Bus Diamond, a mai depus ofertă şi Anadolu Automobil Rom, care distribuie autobuze marca Isuzu.

Contractul dintre municipalitatea prahoveană şi BMC Truck&Bus va putea fi semnat după expirarea perioadei de depunere contestaţii şi după soluţionarea eventualei contestaţii a celuilalt participant.

Targul National Imobiliar (TNI)
Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co