Actualitate

Noi promisiuni despre legea pensiilor

 

Legea pensiilor va intra în dezbatere publică în perioada următoare, a declarat recent ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, la România Tv. Ea a adăugat că, începând cu 1 iulie 2018, punctul de pensie se va majora la 1100 lei și a dat asigurări că până la sfârșitul guvernării PSD-ALDE acesta va ajunge la 1775 lei.

„Data de 1 iulie este cunoscută de toată lumea că se va mări punctul de pensie, care va ajunge la 1100 de lei, și sperăm să terminăm calculele cât mai repede, astfel încât să intrăm și cu legea pensiilor în dezbatere publică”, a afirmat ministrul, reamintind că, “așa cum scrie în programul de guvernare, punctul de pensie trebuie să ajungă la finalul guvernării noastre la 1775”. Lia Olguţa Vasilescu a subliniat că mărirea punctului de pensie se va face și cu noua lege a pensiilor și fără noua lege a pensiilor.

Întrebat când își vor lua pensiile luna aceasta românii, ministrul Muncii a precizat că în perioada 14-27 aprilie și a explicat și motivul pentru care pensiile nu au fost plătite înainte de Paște.
„La data la care trebuie să le vină pensiile. Se dau între 14 și 27 ale lunii. Ar fi avut o perioadă de 7 săptămâni în care nu ar fi avut bani. A fost o discuție dacă să dăm sau nu înainte pensiile, dar ne-am gândit că pentru pensionarii care le ajunge pe 27 pensia va fi foarte problematic, pentru că următoarea pensie ar însemna să le vină pe data de 27 mai, dacă o dăm pe cea din aprilie în aceste zile”, a conchis Olguța Vasilescu.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co