Sanatate

Noi investiţii la Spitalul Azuga

Spitalul de Ortopedie şi Traumatologie din Azuga a primit o faţă nouă în ultimii ani şi acum se pregăteşte pentru trecerea într-o nouă etapă profesională.

De la preluarea instituţiei medicale de către administraţia locală, clădirile vechi au fost renovate, iar spaţiile amenajate. Investiţii s-au făcut şi în aparatura medicală, astfel încât acum spitalul dispune de o farmacie şi un laborator de analize modern. După obţinerea acreditării RENAR, aici se vor putea face analize gratuite şi în sistem ambulator. „Sunt paşi grei, mai avem puţin până la acreditarea RENAN… Greul a fost făcut, am realizat spaţiul, am completat echipa pe care o aveam, am luat echipamente şi suntem în etapa finală de aşteptare a acreditării RENAN. Este un efort mare, a fost un efort colectiv, nu am fi reuşit dacă nu aveam susţinerea comunităţii…”, a declarat managerul spitalului de Ortopedie şi Traumatologie din Azuga, Lidia Râşnoveanu.

Sprijin de la autorităţile locale
Investiţiile au fost posibile cu susţinerea administraţiei locale, care şi-a propus ca şi anul acesta să direcţioneze o parte din bugetul local pentru această instituţie medicală. „Chiar în acest an intenţionăm să transferăm aproximativ două miliarde de lei, într-o primă fază, pentru a se interveni în câteva zone de mare importanţă. Ne propunem să-i ajutăm pentru a schimba liftul de la spital, pentru a îmbunătăţi condiţiile de la spălătorie şi din câteva compartimente pentru bolnavi”, a declarat primarul oraşului Azuga, Adrian Purcaru. Spitalul de Ortopedie şi Traumatologie din Azuga a fost construit în urmă cu 100 de ani. Claudia BIRLA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co