Sanatate

Mamograful şi-a intrat în drepturi

Medicii Spitalului Municipal Câmpina aşteaptă pacienţi la mamograf, adresabilitatea în acest sector nefiind una la nivelul celui scontat.

Trebuie, măcar din punct de vedere al sănătăţii, să fim mai responsabili, să apelăm la ajutorul medicilor din timp, înainte de momentul critic în care specialiştii nu mai pot ajuta. Investigaţiile făcute la timp sunt foarte importante şi, în acest sens, la Spitalul Municipal Câmpina sunt, acum, posibilităţi de depistare a problemelor medicale.
În ultima lună a anului trecut a fost pus în funcţiune mamograful achiziţionat prin parteneriat public-privat şi deja au început să se prezinte paciente.
„Este păcat să nu se adreseze, cu atât mai mult cu cât avem posibilitate de investigaţii performante, având în vedere ecograful 4D, mamograful şi în primul rând specialiştii bine pregătiţi. Modul de adresare este cunoscut: pacientul vine cu recomandarea de la medicul de familie la medicii specialişti şi pe urmă la computerul tomograf, unde se fac programările.
Fiind parteneriat public-privat, sunt investigaţii o parte suportate de Casă, o parte suportate de pacienţi, dar sănătatea nu are preţ”, a spus Directorul Medical al Spitalului Municipal Câmpina, dr. Elena Dumitrescu.

Răspunde nevoilor pacienţilor
Trebuie să punem în balanţă câştigul şi pierderile în ceea ce priveşte investigaţiile.
Chiar dacă suntem nevoiţi să scoatem bani din buzunar, este bine să conştientizăm că timpul nu poate fi dat înapoi, iar atunci când constatăm că boala nu mai poate fi oprită… „Au fost prezentări şi la mamograf şi la ecograful 4D. Avem şi compartimentul de oncologie.
La Spitalul Municipal din Câmpina, totul este pus la punct, trebuie să profităm şi să ne gândim la beneficiile pe care le avem la sfârşitul acestor investigaţii”, a mai spus dr. Elena Dumitrescu.
Aparatura performantă este o achiziţie extraordinară, iar bolnavii nu mai trebuie să se deplaseze la alte unităţi medicale din judeţ. Diana ROMAN

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co