Eveniment

Noi ambasadori ai staţiunii Buşteni

Adrian Mutu, Alina Dumitru şi Ilie Năstase sunt, de săptămâna trecută, cetăţeni de onoare şi ambasadori ai oraşului Buşteni.

La primăria din staţiune, Adrian Mutu şi Alina Dumitru au fost întâmpinaţi cu pâine şi sare de edilul din Buşteni, dar şi de numeroşi localnici, dornici să-l vadă pe briliant. În aplauzele celor prezenţi, sportivii au primit diplome cu titlul de „Cetăţean de onoare”, plachete şi titluri de proprietate pentru câte 500 de metri pătraţi de teren pe Valea Cerbului.
Titlul de cetăţean de onoare al Buşteniului este un semn de apreciere faţă de personalităţile marcante ale sportului şi culturii româneşti. Adrian Mutu se consideră onorat de titlul primit din partea autorităţilor din Buşteni.
„Este al treilea oraş unde sunt numit cetăţean de onoare şi mă bucur că primăria, împreună cu consiliul local, se gândeşte la mine ca fiind o persoană ce poate fi numită cetăţean de onoare al acestui oraş. Este o onoare mai mare pentru mine decât pentru dumneavoastră”, a spus Adrian Mutu.
Alina Dumitru şi-a propus ca, pe terenul primit de la primărie, să-şi construiască o casă de vacanţă, unde să vină să se relaxeze. „Este un lucru mare pentru mine, este ceea ce îţi doreşti să primeşti atunci când obţii rezultate. Este minunat să vezi că munca ta este apreciată. Mă simt onorată şi mulţumesc pentru acest trofeu. Pe terenul primit îmi voi construi o căbănuţă, unde să vin să mă relaxez, pentru că este foarte frumos aici, la munte, la aer curat”, a spus Alina Dumitru.
Emanoil Savin, primarul din Buşteni, consideră că imaginea staţiunii va fi mult mai bine promovată cu ajutorul noilor cetăţeni de onoare.
„Este un lucru foarte important că cei doi mari sportivi, Alina Dumitru şi Adrian Mutu, au venit astăzi la Buşteni. Am ales trei mari sportivi, cu renume mondial, şi este un lucru bun pentru oraşul nostru că, peste tot pe unde vor merge, imaginea Buşteniului va fi reprezentată prin aceşti trei ambasadori ai sportului. Ideea de a face cetăţeni de onoare personalităţi din sport şi cultură mi-a venit în urma unei vizite la Capri, Italia. Acolo am văzut că foarte multe vedete au case de vacanţă pentru că au primit terenuri de la autorităţile locale. Este o foarte bună metodă de promovare a unei regiuni”, a declarat Emanoil Savin.
Legenda tenisului, Ilie Năstase, nu se află în această perioadă în ţară şi nu a putut fi prezent la Buşteni. Diploma de cetăţean de onoare îi va fi înmânată în cadrul unei ceremonii ce va avea loc în luna iulie.
Din anul 2005 şi până în prezent, administraţia locală a oferit această distincţie multor personalităţi ale vieţii culturale şi sportive româneşti, printre care se numără Corneliu Coposu, Grigore Vieru, Aurora Gruescu – prima femeie inginer silvic din România şi din lume, Eugenia Moldoveanu – solistă de operă, Marta şi Simion Bărbulescu – istoric literar, Ion Panţuru – multiplu campion olimpic la bob, Nicolae Voiculeţ – naist de renume mondial, Leonard Doroftei – campion mondial la box profesionist, Ionel Ganea Ilie – fotbalist, Lucian Bute şi Adrian Diaconu – campioni mondiali la box, Angela Gheorghiu – soprană de talie mondială, Tudor Chirilă – actor şi cântăreţ, dar şi soliştii de muzică populară Cornelia şi Lupu Rednic.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co