Eveniment

Hora Prahoveană, ediţie de succes

Dacă evenimentele din prima zi a festivalului Hora Prahoveană s-au desfăşurat la Casa de Cultură a municipiului Câmpina, duminică dealul Muscel a fost plin de oamenii dornici de distracţie.

Ansamblurile de dansuri populare au arătat că tinerii au în sânge cântecul popular… Fie că au venit pentru spectacol sau au făcut şi un grătar, câmpinenii erau nerăbdători să-l asculte pe Ionuţ Dolănescu. „Este un festival destul de bine organizat şi sper ca şi ediţiile viitoare să fie la fel. Aştept să cânte Ionuţ Dolănescu şi să vedem cum se vor prezenta toţi până la final”, a spus unul dintre oamenii din public. „Mă leagă multe amintiri de această zonă. Tatălui meu îi erau foarte dragi aceste locuri. Am şi cântece mai vechi şi mai noi şi poate la o viitoare ediţie am să vin alături de mama mea, cea pe care publicul a supranumit-o „ciocârlia muzicii populare româneşti”, Maria Ciobanu, într-un recital de excepţie. Mă simt legat de Valea Prahovei, am o slăbiciune pentru oamenii minunaţi de aici. Să nu uităm că în aceste locuri s-a născut şi marea interpretă Irina Loghin, care era la un pas să-mi fie şi soacră. Mă simt tare bine în mijlocul dumneavoastră”, a spus cu mare drag pentru Câmpina, Ionuţ Dolănescu.
Ziua de duminică a fost sărbătoare pentru toţi românii, fiind şi Ziua Drapelului Naţional. Oamenii au simţit din plin patriotismul şi au cântat într-un glas cu artiştii… „Este şi o mare sărbătoare, e Ziua Drapelului şi sărbătorim cu hora prahoveană. Noi, interpreţii de muzică populară, suntem alături cu sufletul de publicul ascultător”, a spus Vasile Trandafir Vădan.
Organizatorii au dorit ca şi cea de-a 17-a ediţie a acestui festival să fie pe placul cetăţenilor. Într-un cadru natural, muzica tradiţională şi-a găsit cu uşurinţă locul. „Este destulă lume aici care încă apreciază folclorul şi muzica de calitate. Este o apropiere mare de public, pentru că atunci când am abordat acest gen de muzică am vrut să ajung la sufletul cât mai multor persoane şi… cred că am reuşit”, a spus Georgiana Lăpădat.
Toţi cei prezenţi au simţit o mare emoţie atunci când Ionuţ Dolănescu a cântat pentru tatăl lui, cel care a fost Ion Dolănescu… Diana ROMAN

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co