Eveniment

Sărbătoarea Lacului Bolboci

Pe 6 august a fost ziua Lacului Bolboci. Această zonă cu luciu de apă, desprinsă parcă, din poveştile copilăriei, a fost sărbătorită printr-un festival finanţat din fonduri europene, al cărui principal punct de atracţie a fost concertul folk susţinut de Vasile Şeicaru, Emeric Imre şi formaţia Karma.

Peste 2.000 de oameni, iubitori de munte şi distracţie în aer liber s-au strâns în weekend-ul trecut la barajul Bolboci, acolo unde a avut loc prima ediţie a „Zilelor Lacului Bolboci”. Acţiunea a fost organizată de Fundaţia Caritas, care şi-a propus să facă cunoscută această zonă cu un potenţial turistic deosebit. Spectacolul a început cu un marş de fanfară, atmosfera fiind animată de o paradă a personajelor de epocă, care au avut drept scop simularea unor momente istorice.
Cei prezenţi au fost purtaţi pe acordurile mai multor genuri muzicale. La început, Orchestra Chindia şi Ansamblul de dansuri populare din Târgovişte au oferit un spectacol de folclor dâmboviţean, pentru ca seara să aparţină folk-ului. Pe scenă au urcat nume mari ale genului, precum cantautorul clujean Emeric Imre şi formaţia Karma, despre care pasionaţii ştiu că are o vechime de 19 ani de muzică. Punctul culminant a fost, însă, recitalul live semnat Vasile Şeicaru.
Zonă verde, aer curat
Dincolo de distracţie, care i-a cuprins şi pe copii, pentru ei fiind pregătite concursuri şi activităţi interactive pe apă, lacul a surprins prin apa sa rece şi nuanţele de verde smarald care reflectau frumuseţea munţilor împăduriţi. „Este prima ediţie a acestei sărbători şi ne bucurăm că am reuşit să promovăm această locaţie incredibilă. Sperăm ca şi la anul să fim prezenţi cu un număr şi mai mare de artişti şi cu un eveniment mult mai mare, deoarece Lacul Bolboci este o destinaţie ideală pentru iubitorii muntelui, dar, din păcate, nu a fost promovată destul până acum”, a declarat vicepreşedintele Fundaţiei Caritas, Alexandru Ranja, cel care a fost şi organizatorul evenimentului.
Nu mai rămâne decât ca tot mai mulţi români, dar şi turişti străini, să descopere această zonă în care pot petrece extraordinare clipe de relaxare nu doar atunci când omul se implică pentru organizarea unui festival, ci şi atunci când natura este singura care se desvăluie cu ospitalitate.
Gabriel ENACHE

Targul National Imobiliar (TNI)
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co