Imobiliare Valea Prahovei
Turism

Nepăsare sau inconştienţă?

nepasare-sau-inconstienta-2Ca de fiecare dată când turiștii iau cu asalt Valea Prahovei, și de 1 Mai a fost nebunie la iarbă verde și munți de gunoaie au răsărit la tot pasul.

Câteva zile cu soare şi temperaturi de peste 20 de grade. De atât a fost nevoie pentru ca în pădurile şi spaţiile de campare din staţiunile montane să apară munţi de gunoaie. Turiştii au avut grijă să-și pună amprenta în locurile de campare.
Zonele de la poalele muntelui au devenit adevărate gropi cu deşeuri. Valea Râşnoavei şi poiana de lângă Cabana Trei Brazi din Predeal au devenit de nerecunoscut.
Grăbiţi să strângă lucrurile şi să plece către case, oaspeţii au uitat să-şi ia şi gunoiul.  Peisajul a fost presărat cu pet-urile, ambalajele, cartoanele, pungile şi lemnele arse, la tot pasul. Reprezentanţii firmei de salubritate au declarat că intervin zilnic pe spaţiile verzi, însă fără prea mult succes.
„Este inadmisibil ce se întâmplă în zonele de campare. Turiştii au lăsat un adevărat dezastru. Mă uitam, până şi coşul de gunoi l-au ars. Strângem în fiecare zi mizeria, iar apoi iar revenim pentru că trebuie să strângem resturile în urma altor turişti. Cred că singura soluţie este aplicarea amenzilor”, a precizat Mihai Pavel, unul dintre angajații firmei de salubritate.

Patrula ecologică
Pentru că au văzut că turiştii nu pot fi educaţi cu vorba bună, în Buşteni, jandarmii au trecut la acţiuniune. Au patrulat pe Valea Cerbului şi i-au avertizat pe turişti că vor primi amenzi usturătoare, dacă nu păstrează spaţiul verde curat. Acţiunea a avut succes. Prin zonă nici nu zici că s-au ţinut petreceri câmpeneşti.
„S-a acţionat în zona de agrement pentru disciplinarea turiştilor şi li s-a adus la cunoştinţă că pot fi sancţionaţi pentru nerespectarea legilor cu privire la aruncarea gunoaielor şi resturilor menajere. Au fost avertizaţi că trebuie să menţină curăţenia şi au înţeles că nu glumim şi că vorbim cât se poate de serios”, a spus jandarmul montan Răzvan Băjan.
Şi totuşi, ce facem cu cei care nu au decenţa să strângă mizeria din iarbă? Autorităţile ridică neputincioase din umeri.
Turiştii nu pot fi amendaţi decât dacă sunt surprinşi atunci când aruncă, sau lasă în zona de campare resturile menajere.Adelina ANEI

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co