Actualitate

Nacu, eliberat pe cauţiune

După trei săptămâni petrecute în stare de arest preventiv, Nicolae Nacu, cel care, conform autorităților, a derulat ilegal afaceri deținând balastiere în afara Ploieștiului și livrând materie primă pentru construirea autostrăzii București-Brașov, a plătit ca să fie liber.

Săptămâna trecută, Nicolae Nacu, regele balastierelor ilegale din Prahova, a fost eliberat pe cauțiune. Pe 5 iulie anul curent, omul de afaceri fusese arestat pentru 29 de zile, fiind cercetat pentru evaziune fiscală și exploatări miniere ilegale.
Nacu patronează mai multe gropi imense făcute în localitatea Târgșorul Vechi, de lângă Ploiești, de unde s-a scos ilegal balast necesar desfășurării lucrărilor de amenajare a autostrăzii București-Brașov.
În urma deciziei Tribunalului Prahova, acesta a plătit 200 de milioane de lei vechi pentru a fi liber până la începerea procesului. După eliberare, Nacu a spus că este o victimă a presei. “Împotriva mea a fost o campanie mediatică intensă, poze din elicopter, ziare, presa locală… De exemplu, în fiecare vineri, nu spun ce ziar dădea despre Nacu, prințul de Călărași.  Eram făcut în fel și fel…”, a declarat Nicolae Nacu.

Avocatul și-a făcut treaba
Sunt rare cazurile când instanțele românești acceptă eliberarea pe cauțiune, iar Nacu a fost printre cei mai norocoși. “Din punctul nostru de vedere este un succes enorm, instanțele de judecată au dovedit un curaj incredibil pronunțând o astfel de sentință. Este una din rarele cazuri în care un inculpat iese pe cauțiune, mai ales după o campanie mediatică intens desfășurată împotriva domnului Nacu și a afacerii pe care dânsul o desfășoară în județul Prahova”, a declarat avocatul Vlad Nichita, cel care i-a susținut cauza lui Nicolae Nacu.
Conform probatoriului din dosar, Nacu a prejudiciat statul român, doar din neplata taxelor și impozitelor, cu 1.800.000 de lei.
În plus, el mai este dator și cu plata contribuțiilor și impozitelor angajaților, în valoare de încă 240.000 de lei, și cu rambursarea TVA-ului, de 85.000 de lei.Raluca EPARU

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co