Actualitate

Siguranţa prahoveanului e în creştere

Prahova este, în general pe locuri fruntașe ori de câte ori vine vorba despre creștere economică, în mai toate domeniile. Din cauza numărului mare de locuitori, din păcate, este printre județele fruntașe și la rata șomajului. Totuși, rata infracționalității este în scădere.

Dintr-o evaluare făcută de poliția prahoveană, reiese că în județ au fost sesizate de la începutul anului și până acum 11.943 de infracțiuni, înregistrându-se o scădere cu 3,77 %  faţă de perioada similară a anului trecut.
“Având în vedere actualul context socio-economic reprezentat de criza economică și de faptul că șomajul este în creștere, în general infracționalitatea din județul Prahova a înregistrat scăderi. Foarte important este faptul că media infracțiunilor sesizate la noi, este mai mică decât media pe țară. Totodată, s-a înregistrat o scădere a infracțiunilor contra persoanei cu aproximativ 9% și a infracțiunilor contra patrimoniului cu aproximativ 8%. Exemplificăm în ceea ce privește infracțiunile contra patrimoniului: au scăzut furturile din societăți comerciale, furturile din auto, furturile din locuințe…”, a declarat agent de poliţie Raluca Brezeanu, din cadrul Biroului de Presă al IPJ Prahova.
Anul trecut, numărul tâlhăriilor crescuse cu 34%, iar anul acesta, în doar șase luni, a scăzut cu 17,95%. În plus, este de menționat faptul că în cele mai multe cazuri tâlhăriile nu s-au produs cu vătămarea victimelor. Numărul persoanelor reţinute sau arestate a crescut cu 40,91%.
Polițiștii prahoveni au constatat, însă, și infracțiuni economice cu 29,30% mai multe comparative cu anul trecut. Pe de altă parte, în judeţul Prahova, numărul de infracţiuni sesizate raportat la 100.000 de locuitori este de 1.394, cu 16,53 % mai mic decât media pe ţară.  R. E.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co