Cultura

Muzică şi culoare

Două evenimente remarcabile au avut loc, sâmbăta trecută, la Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni.

De la ora 18.00, studenţii care au participat la şcoala de vară organizată de Ioana şi Gabriel Croitoru au susţinut concertul final. Recitalurile de vioară pentru care au urcat pe scenă cei 16 tineri, cu lucrări din repertoriul internaţional, au încântat publicul numeros aflat în sală, acesta răsplătind-ui cu aplauze susţinute. În public s-a aflat şi ambasadorul Olandei la Bucureşti, Excelanţa Sa Matthijs van Bonzel, care a sosit la Buşteni pentru a lua parte la vernisarea expoziţiei de gravură şi acuarelă  „Instantanee româneşti”, a pictorului olandez Leo van Sluis.

Explozie de sensuri
Vernisajul expoziţiei a avut loc după concert, la ora 20.00, de faţă fiind, între alţii, scriitorul şi dramaturgul Dinu Grigorescu, criticul de artă Ana Câmpean, consilierul local Petre Gavrilă, directorul Centrului Cultural „Aurel Stroe”, Constantin Spurcaciu, şi chiar Margareta, soţia artistului olandez. “Vin de foarte mulţi ani în România şi sunt îndrăgostit de România, de peisajele româneşti şi cu aceastea vreau să vă incant, printre altele. La ultima expoziţie pe care am avut-o la Buşteni, lumea a fost chiar emoţionată, mai ales că a văzut că cineva din afară este îndrăgostit de meleagurile româneşti”, a declarat Leo van Sluis.
În alocuţiunile lor, vorbitorii au reliefat valenţele artistice ale lucrărilor expuse şi au remarcat şi importanţa schimburilor culturale dintre cele două ţări. Ambasadorul Olandei a fost plăcut impresionat de complexitatea şi de ţinuta evenimentelor care au loc la Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni. Adi BURCEA

Targul National Imobiliar (TNI)
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co