Cultura

Recital de muzică sacră

Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni a fost, din nou, la sfârşit de săptămână, în prim-planul vieţii artistice de pe Valea Prahovei.

Sâmbăta trecută, în cadrul Stagiunii Muzicale 2012 de la Buşteni, a avut loc, pe scena instituţiei amintite, un recital vocal-instrumental de muzică sacră intitulat „Arii şi duete din motete şi oratorii din perioada barocului”.
Lucrări de gen, representative, din creaţia lui J.S. Bach, A. Vivaldi, G.Fr. Händel, J. Haydn şi G.B. Pergolesi au prins viaţă in interpretarea sopranei Elena Stancu, lui Nicolae Simonov şi a mai vechei prietene a Centrului Cultural din Buşteni, pianista Inna Oncescu.
Fiecare lucrare a fost prefaţată de interesante explicaţii oferite de aceasta din urmă, pianista fiind cunoscută şi ca profesoară a Universităţii de Muzică din Bucureşti.
Publicul aflat în sală, prezent în număr mare, a fost plăcut impresionat atât de ineditul repertoriului abordat, cât şi de măestria interpretării, exprimându-şi  entuziasmul prin aplauze şi chemări repetate la rampă.
Programul viitor
Activităţile artistice vor continua, aşa cum s-au obişnuit iubitorii frumosului, sâmbăta viitoare.
Pe 14 iulie, va avea loc, la Centrul Cultural din Buşteni, de la ora 18.00, Concertul Final al studenţilor lui Gabriel Croitoru.
A devenit, deja, tradiţie pentru gazdele evenimentului, ca studenţii şcolii de vară selectaţi din toată ţara, care urmează cursurile de măestrie organizate de Ioana şi Gabriel Croitoru, să susţină la finalul acestora un concert pe scena staţiunii Buşteni, după cum a declarat directorul Centrului Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni, Constantin Spurcaciu.
După concert, către orele 20.00, va fi vernisată expoziţia de grafică şi acuarele „Instantanee romăneşti”, a pictorului olandez Leo van Sluis. Adrian RADULESCU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co