Imobiliare Valea Prahovei
Turism

Muzeul Cinegetic Posada

Aşezat pe DN 1, pe Valea Prahovei, la ieşirea din Comarnic, Muzeul Cinegetic Posada adăposteşte o impresionantă colecţie de animale împăiate, arme şi trofee de vânătoare.

Singurul de acest fel din ţară, muzeul de la Posada este vizitat anual de peste 27.000 de turişti.  Aici se află cele mai valoroase trofee de capră neagră, cerb comun, dar şi opt blănuri de urs brun, toate medaliate cu aur. Cea mai mare dintre ele, de 673,56 de puncte, provine de la un exemplar vânat în 1984 la Ivo, Harghita de Nicolae Ceauşescu. Cel mai nou trofeu este un record naţional la cerb comun din 2003. În afară de trofee, animalele şi păsările împăiate, blana de zimbru reprezintă o mare atracţie.
O cameră a muzeului este dedicată armelor de vânătoare, iar o alta scriitorului Mihail Sadoveanu, un vânător şi pescar pasionat.
„Aici poate fi vizitată o întreagă colecţie de trofee de vânătoare, de la capră neagră, urs ,cerb, căprior, muflon, până la lupi, mistreţi şi urşi. Toate cele opt trofee de urs sunt medaliate cu aur. La urs se premiază craniul şi blana. La blană, se măsoară lungimea şi lăţimea, dar şi caracteristicile firului de păr şi luciul. Muzeul acoperă toată fauna cinegetică, de la munte până la câmpie. Pe lângă animalele cele mai cunoscute, avem şi râs, pisică sălbatică, bufniţe, corb, cocoş de munte, dar şi păsări din deltă. Avem şi câteva exponate primite cadou din Africa, antilope şi picioare de elefant”, a spus Camelia Turea, de la Muzeul Cinegetic Posada.
Muzeul Cinegetic Posada este un loc ce merită văzut. Program de vizitare este de marţi până vineri, de la ora 9.00 la 17.00. Preţul unui bilet este de 8 lei pentru adulţi şi de 5 lei pentru copii, pensionari şi studenţi. C. B.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co