Actualitate

Expozitia “Anotimpuri”, la Muzeul de Artă din Ploiești

Muzeul Judeţean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus“ organizează miercuri, 26 septembrie 2018, ora 17.00, la sediul muzeului din Ploieşti, B-dul Independenţei nr. 1, vernisajul expoziției: „Anotimpuri“ Colecția Mira și Victor Adam.

Expoziția este o selecție tematică dintr-o colecție de peste 400 de repere. Aceasta este rodul a mai mult de 50 de ani de jertfe personale, de strădanii și căutări prin ateliere de artiști și consignații pentru alegerea cu erudiție și emoție a celor mai dorite piese.

Vor fi expuse lucrări ale unor artiști români aparținând perioadei interbelice, precum Constantin Artachino, Theodor Pallady, Ștefan Popescu sau Francisc Șirato; Iacob Lazăr, Vladimir Zamfirescu, Micaela Eleuteriade, Gheorghe Ionescu, Eugen Raportoru, Sorin Adam, Gheorghe Coman, Bogdan Pietriș, Mihai Cismaru, nume ce aparțin artei moderne și contemporane, dar și tineri cu mare aspirație spre cucerirea unui renume – Dana Nichita, Maria Jarda, Inga Edu sau Daniel Turliu.

Scopul expoziției este acela de a oferi unui cerc cât mai larg de iubitori de artă lucrări valoroase, într-o reflectare a viziunii colecționarului, ea putându-se constitui într-un îndemn pentru noi toți, de a ne înconjura de frumos, pentru bucuria spiritului.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co