Turism

Mâncare ungurească

La Sinaia, unul dintre restaurante îşi aşteaptă clienţii cu mâncare şi băutură tradiţionale ungureşti, pregătite după reţete originale. 

Turismul presupune nu doar cazare şi oportunităţi de petrecere a timpului liber, ci şi un loc unde să poţi mânca. Şi cum gusturile turiştilor sunt variate, pe Valea Prahovei oferta localurilor este una destul de bogată şi cuprinde preparate din bucătăria românească şi internaţională. Unul dintre localuri oferă nu doar mâncare, ci şi băuturi, muzică și decoruri cu specific unguresc. Ciorba de fasole în pâine, supa de usturoi, de vişine, toate sortimentele de gulaş, dar şi berea nefiltrată sunt doar câteva din produsele oferite.

Porții delicioase
Porţiile sunt generoase, iar un meniu complet costă în jur de 40-50 de lei. Deserturile sunt de asemenea delicioase, după cum spune managerul restaurantului, Ludovic Csengettyus. „Mâncărurile dau specificul, dar şi băuturile. Avem pălincă din gutui, mere, prune, cireşe pere, lichioruri şi vinuri renumite cum ar fi cele de Tokaj sau Egri. Pentru felul I, felul II şi desert, o persoană poate plăti în jur de 40-50 de lei. Dar puţini sunt cei care pot mânca un meniu complet. Porţiile sunt mari, iar înainte de masă, oferim din partea casei un platou tradiţional cu pâine cu untură, slăninuţă şi ceapă roşie”, a spus managerul restaurantului.
În ultimii ani, locaţiile care oferă preparate din bucătăria internaţională sunt din ce în ce mai căutate, fie că este vorba de specific italienesc, mediteraneean sau chinezesc. C. B.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co