Turism

Turism balnear la Sinaia

Sinaia nu este doar o destinaţie turistică de vacanţă sau de weekend. În perioada interbelică, în staţiune, nobilii veneau să se trateze la „Băile de hidroterapie”.

Aerul curat, combinat cu tratamentele balneare, făcea minuni la vremea respectivă. În ultimii ani, turismul balnear a început să se dezvolte, tot mai mulţi oameni alegând Sinaia pentru tratament. Unul dintre hotelurile din staţiune oferă servicii complete pentru refacere prin balneoterapie. Hotelul dispune de o bază de tratament bine pusă la punct cu hidroterapie, electroterapie, băi, sală de gimnastică medicală cu aparatură specifică. Medicul balneofizioterapeut, Georgeta Seniatinschi spune că tratamentul dă roade în numeroase boli. ”Cele mai importante sunt afecţiunile reumatismale degenerative, care cuprind spondilozele, artrozele, cu diverse localizări. După aceea se pot trata şi unele afecţiuni digestive, cum sunt gastritele hiperacide, boli cardiovasculare, cum ar fi hipertensiunea arterială, insuficienţele circulatorii venoase şi arteriale periferice. De asemenea, se pot trata nevritele şi polinevritele, date de diverse boli dismetabolice, cum ar fi diabetul şi alcoolismul”, a spus medicul.

Vin și străinii
Specializat în turismul balnear, hotelul este foarte căutat, nu doar de turiştii din ţară, ci şi de cei din străinătate. Managerul hotelului, Daniel Mitroi, spune că hotelul se bucură de un real succes. „Avem oferte care cuprind tratamentul inclus. Ne adresăm celor care au nevoie de balneofizioterapie. Pachetele sunt de 6 până la 18 zile: decada balneară – cu preţuri ce pleacă de la 600 lei-, o săptămână de refacere – care pleacă de la 350 lei- şi cel de 18 zile, care vine prin Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale. Un sejur complet de odihnă şi tratament poate ajunge până la 1.500 de lei. Pachetul conţine 18 nopţi de cazare, pensiune completă şi trei-patru proceduri de tratament pe zi”, a declarat Daniel Mitroi. C. B.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co