Modernizări la spitalele din Sinaia
Modernizări, secţii redeschise, medici noi şi un act medical îmbunătăţit şi efectuat la standarde înalte. Aceasta este situaţia la Spitalul Orăşenesc şi la Spitalul de Pediatrie din Sinaia.
Unităţile spitaliceşti au făcut mari progrese odată cu trecerea în subordinea administraţiei locale din staţiune şi cu schimbarea conducerii. Care sunt progresele realizate de când Primăria Sinaia se ocupă de aceste unităţi? Spitalul Orăşenesc are aparatură ultraperformantă, de la începutul lunii, secţia de obstetrică ginecologie s-a redeschis, iar un nou medic specializat pe chirurgie plastică reparatorie şi microchirurgie îşi oferă serviciile. „Pentru serviciile de bază, respectiv medicină internă, chirurgie, obstetrică, pediatrie, laborator, suntem la un nivel corespunzător. Să nu uităm că avem şi un serviciu de dializă. A survenit şi o modificare a structurii de paturi, în sensul în care ne-au fost luate un număr de circa 30 de paturi şi în prezent funcţionăm cu 94 de paturi pe secţiile de bază. De circa o lună şi jumătate avem un nou chirurg în Sinaia, iar la maternitate echipamentul este de ultimă oră. Sfătuiesc doamnele care urmează să nască să evite maternităţile mari. Este preferabil să nască într-o maternitate mică, în condiţii de siguranţă, cu risc minim de infecţie intraspitalicească”, a declarat directorul Spitalului din Sinaia, dr. Roman Tămăduianu.
Și pentru cei mici
Investiţii importante se realizează şi la Spitalul de Pediatrie. Pentru că acesta era într-o stare avansată de degradare, ploua în săli deoarece acoperişul era vechi, iar tencuiala de pe pereţi pica, administraţia locală a decis să realizeze aici o serie de lucrări. Deja pereţii exteriori au fost izolaţi şi vopsiţi, s-a montat un nou acoperiş şi urmează să fie amenajat un loc de joacă modern pentru copii, în curtea unităţii. „Pediatria a intrat în reabilitare termică şi a fost învelită în polistiren, iar structura a fost păstrată aşa cum era, practic nu s-a deranjat cu nimic. Ploua în toate saloanele de la ultimul etaj, iar primăria a pus un acoperiş lindab, fără să umble la structura lui, peste vechea tablă. Polistirenul ne salvează de igrasia pe care o aveam în majoritatea saloanelor din cauza infiltraţiilor. În plus, protecţia termică a copiilor înseamnă extraordinar de mult, pentru că dacă venea un val de frig aveam saloane în care nu făceam faţă nici măcar cu radiatoare.
Le mulţumesc reprezentanţilor administraţiei locale pentru că s-au implicat foarte mult”, a mai adăugat doctorul Roman Tămăduianu.
Administraţia locală din Sinaia a mai decis să realizeze şi o întâlnire cu personalul din sectorul de sănătate publică şi cu primarii din Azuga, Buşteni, Talea, Secăria şi Comarnic pentru a pune la punct o strategie de dezvoltare a asistenţei medicale performantă în zona superioară a Văii Prahovei. Adelina ANEI