Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Pod între Piatra Arsă şi Podul Zamorei

Administraţia locală din Buşteni a demarat lucrările la un nou pod, care va lega cartierele Piatra Arsă şi Podul Zamorei. Localnicii spun că investiţia era foarte necesară, deoarce accesul dintr-o zonă în alta se realiza prin pârâul care desparte cele două cartiere.

În zonă se lucrează la foc continuu, de dimineaţa până seara, atât la ridicarea podului, cât şi la modernizarea drumului. Cei care locuiesc în casele sociale din Podul Zamorei spun că trec printr-o adevărată aventură pentru a ajunge în cartierul vecin. În aceeaşi situaţie sunt şi copiii, care nu pot traversa singuri pentru a ajunge la şcoală. „Ne bucurăm că au început să ridice podul. Reuşeam să trecem în partea cealaltă, însă peste apă sau pe o punte situată mai departe.
Am văzut că au înălţat malurile şi au pus pietriş pe drum. Este un lucru foarte bun, deoarece se trecea foarte greu. Şi copiii se chinuiau mult şi nu puteai să-i laşi nesupravegheaţi, deoarece se puteau accidenta”, a spus localnica Maria Miclea.
Acces și pentru mașini
Odată finalizată investiţia, accesul se va putea face inclusiv cu maşina. Până acum s-a lucrat la devierea pârâului, s-au montat pilonii de sprijin, urmând ca în zilele următoare să fie montată şi suprafaţa destinată circulaţiei. „Au început să lucreze de câteva zile şi văd că se mişcă repede muncitorii, ceea ce este foarte bine, deoarece asta înseamnă că vom putea circula pe pod cât mai repede. În plus, nu vom mai ocoli multe străzi odată cu inaugurarea lui, deoarece pentru a ajunge în centru, în Poiana Ţapului, pierdeam mult timp. Când se va deschide această cale de acces vom putea ajunge în câteva minute la magazine”, a spus și Gigel Dragomir.
Deocamdată drumul nu este asfaltat, însă autorităţile locale spun că anul viitor ar putea fi inclus în graficul de investiţii. În paralel, în zonă se desfăşoară şi lucrări de modernizare a căii ferate, lucrări care se vor finaliza în 2011.  A.  A.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co