Sanatate

Modernizarea Spitalului Municipal Câmpina

Spitalul Municipal Câmpina este în plin proces de modernizare. Ministerul Sănătăţii, autorităţile locale şi spitalul au reuşit să strângă fondurile necesare pentru o lucrare grea, dar absolut necesară.

Se modernizează spălătoria, bucătăria, se montează ferestre tip termopan în policlinică şi spital, se asfaltează  curtea, iar apoi vor fi modernizate secţiile, prioritară fiind lucrarea de la Boli Interne. „Toate maşinile de spălat sunt noi. În proporţie de 85% spălătoria este terminată. Mai avem doar finisaje de făcut”, a declarat directorul medical al Spitalului Municipal Câmpina, dr. Elena Dumitrescu. La spălătorie, maşinile vechi de zeci de ani au fost înlocuite cu unele noi, economice. Personalul lucrează acum în condiţii normale. „Beneficiile sunt foarte multe. A scăzut consumul de detergent, calitatea produsului finit este superioară, iar munca depusă de noi este, de asemenea redusă”, a povestit coordonatoarea secţiei Spălătorie, Luminiţa Grigoroşcuţă. Şi bucătăria Spitalului Municipal trebuie să corespundă unor norme, astfel că după montarea termopanului, va urma finisarea şi vopsirea pereţilor. „La bucătărie oamenii lucrează cu dificultate, pentru că noi trebuie să pregătim şi hrana pacienţilor. De dimineaţă, până la ora 14 se pregăteşte mâncarea, iar echipa de muncitori face treabă mai mult noaptea”, a explicat dr. Elena Dumitrescu. Toate lucrările pentru spital vor fi terminate în acest an.

Aparatură nouă
În ultima şedinţă a Consiliului Local Câmpina s-a discutat lista prioritară pentru achiziţionarea aparaturii necesare mai multor secţii din instituţia medicală. „În repetate rânduri, s-a pus problema achiziţionării unor aparate medicale. Suma de 300.000 de lei acordată de Guvern şi 170.000 de lei de la Consiliul Local este binevenită pentru această investiţie”, a declarat primarul Horia Tiseanu.
În timp ce secţiile spitalului se vor moderniza, se vor achiziţiona şi aparatele necesare, astfel încât, ulterior modernizării, mulţi bolnavi nu vor mai fi trimişi pentru investigaţii la spitalele din Ploieşti. „Predomină aparatura pentru secţiile chirurgicale. Pentru radiologie aveam nevoie de maşini performante, pentru a scurta timpii de developare a filmelor. În vizor avem şi secţiile de recuperare şi pediatrie şi laboratorul de analize medicale”, a spus dr. Elena Dumitrescu, directorul medical al Spitalului Municipal Câmpina, unitate care trebuie să ajungă curând la un standard de calitate mai înalt. Diana ROMAN

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co