Europa

Mii de persoane au fugit dintr-o tabără de migranți din Grecia din cauza unui incediu

imigranti

Incendiu într-o tabăra de migranți din Grecia/ sursa foto: www.google.com

Aproximativ 4000 de migranți au fugit în urmă cu câteva ore din tabăra Moria aflată pe insula Lesbos din Grecia, din cauza unui incendiu ce pare a fi provocat, se arată pe site-ul Agerpres.

Surse din cadrul poliției au precizat că vântul puternic a intensificat incendiul din Grecia, astfel că din tabăra de migranți au fugit între 3000 și 4000 de persoane, se mai arată pe site-ul Agenției Naționale de Presă. Poliția din Grecia susține că focul ar fi fost provocat intenționat. Nu este pentru prima dată când în taberele de migranți se produc accidente, însă până acum nu a fost nevoie de o evacuare atât de masivă, au mai precizat autoritățile din Grecia. Pe insula Lesbos se află 5.650 de refugiați, iar aproximativ 150 de minori găzduiți în tabără au fost trimiși pe o altă insulă, la un sit special pentru copii. Din cei 5.650 de refugiați, majoritatea sunt blocați pe insulă, în urma acordului încheiat de Uniunea Europeană cu Ankara, care prevede trimiterea sistematică în Turcia a celor sosiți în spațiul european după data de 20 martie. Acest acord a fost încheiat în urma atacurilor teroriste de la Ankara.

Cu câteva ore înainte de incidentul din Grecia, șapte migranți încercau să intre pe jos din Serbia în România, relatează Mediafax. În noaptea de duminică spre luni, șapte migranți au fost prinși de poliţiştii de frontieră din Moraviţa și duși la secție. Aceștia au declarat că au plecat din Serbia pe jos, cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

 

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co