Actualitate

Romania, condamnata la CJUE ca nu a inchis 68 de depozite de deșeuri

Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) a condamnat România pentru că nu a respectat obligaţia de a lua toate măsurile necesare închiderii cât mai rapid posibil a unui număr de 68 de depozite de deşeuri, în conformitate cu Directiva 1999/31/CE a Consiliului din 26 aprilie 1999 privind depozitele de deşeuri.

România nu a închis cele 68 de depozite de deşeuri care nu au primit autorizaţia care să le permită să funcţioneze în continuare și nu și-a îndeplinit astfel obligaţiile ce îi revin. În aceste condiții, CJUE obligă România la plata cheltuielilor de judecată.

Comisia Europeană a decis, în data de 15 februarie 2017, să acţioneze în judecată România la Curtea Europeană de Justiţie pentru că autorităţile nu au reuşit să închidă 68 de depozite municipale de deşeuri neconforme, care reprezintă un risc serios pentru sănătatea oamenilor şi mediu. Depozitele trebuia să fie închise până la data de 16 iulie 2009.

Ulterior, în data de 27 aprilie 2017, Bruxelles-ul a trimis România în faţa Curţii de Justiţie a UE pentru neîndeplinirea obligaţiei de a revizui şi adopta, până cel târziu în 2013, Planul Naţional de Gestionare a Deşeurilor şi programul de prevenire a generării de deşeuri.

Pe data de 22 decembrie anul trecut, Hotărârea de Guvern privind Planul Naţional de Gestionare a Deşeurilor (PNGD) a fost aprobată în şedinţa Executivului, acest lucru conducând la închiderea unei proceduri de infringement aflată în fază contencioasă.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co