Sanatate

Medicii, sub imperiul amenzilor

15.000 de lei! Atât riscă să plătească medicii din unităţile de primiri urgenţe şi din centrele cu acelaşi profil, care vor refuza să acorde asistenţă medicală de urgenţă unui pacient aflat în  stare critică. Decizia a fost luată de către guvernanţi în urma semnării unui normativ.
Medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti sunt de părere că decizia nu va face decât să îngreuneze şi mai mult actul medical.
“Până în momentul de faţă, în unitatea noastră nu s-a înregistrat niciun astfel de caz. Legea nu face decât să consimţească abuzurile unor persoane care preferă să se prezinte la unitea de primiri urgenţe, decât să meargă mai întâi la medicul de familie, aglomerând fără sens unitatea.
De asemenea, nu trebuie uitat că ne confruntăm cu deficit de medici. La unitatea nostră, de exemplu, sunt șapte medici dintr-o schemă de 20”, a declarat purtătorul de cuvânt al SJU Ploieşti, dr. Andrei Ilinca.
De partea lor sunt şi unii dintre ploieştenii care sunt de părere că medicii nu-şi pot face datoria cum se cuvine, din cauza dotărilor precare din spitale. “Au dreptate şi medicii. Nu au cu ce să-şi facă treaba. Lucrează cu aparatură veche şi noi vrem imposibilul, adică să-și facă treaba și bine şi repede”, a declarat un ploieştean.
De asemenea, se vor aplica amenzi între 1.500 şi 5.000 de lei dacă medicul de gardă dintr-o secţie de terapie intensivă de profil sau dintr-o secţie de terapie intensivă generală va refuza asistența pacientului aflat în stare critică, în condiţiile existenţei unei posibilităţi în acest sens. D. R.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co