Sanatate

Tainele pediatriei

Casa Tineretului din Câmpina a găzduit al treilea simpozion ce a avut ca temă de dezbatere pediatria.

Medicii au fost încântaţi să participe la o astfel de întâlnire, mai cu seamă că domeniul medical dedicat copiilor nu a fost pus în lumină prea des. „În acest an am dorit să lărgim puţin tematica de pediatrie prin introducerea componentei de medicină perinatală, o componentă foarte importantă pentru dezvoltarea copilului şi pentru evoluţia sa ulterioară. Am pregătit o temă care mă preocupă de foarte mult timp – Infecţia congenitală cu virus citomegalic – o infecţie pentru care avem posibilităţi recente de investigare”, a declarat medicul primar pediatru, Minerva Stanciu. Temele abordate au fost „Evoluţii în vaccinare”, „Rolul ecografiei în monitorizarea sarcinii”, „Deformări osoase congenitale la nou născut” şi multe altele, care să atingă problemele des întâlnite.
„S-a organizat acest simpozion pe tematică de pediatrie, o tematică mai puţin abordată, dar tentantă şi interesantă pentru medicii din toate specialităţile deoarece, invariabil, ajungem să tratăm şi copii, chiar dacă unii suntem medici de adulţi”, a spus Preşedintele Fundaţiei Medi’s, doctorul Călin Tiu.

Și alte evenimente…
Copiii trebuie să primească îngrijiri medicale de calitate, iar simpozionul aduce medicii faţă în faţă, într-un cadru care dă posibilitatea prezentărilor şi schimbului de experienţă.
„Pediatria este partea neglijată a medicinii, în ceea ce priveşte asemenea întâlniri. Dacă vrem un adult sănătos, avem nevoie de un copil sănătos”, a spus medicul de familie Maria Cristescu. Fundaţia Medi’s organizează des astfel de evenimente şi implicarea medicilor… nu se opreşte aici. „Suntem implicaţi, alături de Asociaţia Medicală Prahova, în primul week-end din noiembrie, în organizarea Zilelor Medicale Prahovene de la Sinaia. Tematica de anul acesta: Diagnostic şi tratament în bolile canceroase”, a mai spus Preşedintele Medi’s, doctorul Călin Tiu. Pe 9 şi pe 10 decembrie, la Casa Tineretului, va avea loc o nouă Conferinţă Naţională a Societăţii Române de Termografie. Diana ROMAN

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co