Imobiliare Valea Prahovei
Politica

Măsuri de revitalizare de la PC

Conservatorii prahoveni au ieşit în faţa opiniei publice pentru a prezenta măsurile de revitalizare a economiei pe care le vor propune în Camera Deputaţilor şi nu au scăpat ocazia de a-şi trece în revistă şi realizările politice din ultima perioadă.

Filiala prahoveană a Partidului Conservator a organizat, săptămâna trecută, o conferinţă de presă prin intermediul căreia a anunţat că, la nivelul biroului de la Ploieşti, se va deschide un punct de informare şi consultanţă pentru accesarea de fonduri europene nerambursabile. Conducerea partidului a dat citire, cu această ocazie, măsurilor economice propuse de formaţiune pentru sesiunea extraordinară a Camerei Deputaţilor. „Printre acestea, aş vrea să amintesc că impozitarea pe profit ar trebui să se facă progresiv şi anume ca, în primul an, să fie impozitul zero, în anul al doilea să fie 50% din totalul impozitului, adică 8%, iar în anul al treilea, impozitarea normală de 16%”, a declarat preşedintele PC Prahova, Laurenţiu Rebega.
În plus, PC crede că economia s-ar putea revitaliza dacă s-ar crea locuri de muncă prin înfiinţarea de noi firme micro, mici sau mijlocii. În primii trei ani de la înfiinţarea IMM-urilor, salariile angajaţilor ar putea fi impozitate cu 50% din impozitul curent. TVA ar trebui diferenţiat, spun conservatorii: 0 la medicamente, 5% la alimentele de bază, 19% la servicii şi produse şi 30% la produse şi servicii de lux. Organizatorii au amintit şi de succesul avut cu legea privind plata întreţinerii fără penalităţi. „Legea Partidului Conservator privind scutirea de la plata penalităţilor la cheltuielile de întreţinere a celor care îşi vor achita în 12 luni de la promulgarea în Monitorul Oficial a legii, a datoriei de bază, este o reuşită a Partidului Conservator. Ne luptăm de trei ani de zile pentru această lege”, a declarat vicepreşedintele PC, Bogdan Diaconu.
Legea vine în ajutorul oamenilor de bună credinţă care nu au reuşit, din motive temeinice, să plătească întreaga sumă pe care o datorau furnizorilor de utilităţi, pentru că aceasta s-a mărit exagerat cu penalităţile impuse. Actul normativ a fost promulgat pe 2 august şi va fi aplicat odată cu publicarea sa în Monitorul Oficial. De această lege vor putea beneficia familiile al căror venit net minim lunar este de până în 1.000 de lei. Raluca EPARU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co