Politica

Ar trebui să-şi dea mâna opoziţia!

După alegerile din urmă cu câteva luni, filiala PSD Comarnic s-a regrupat, pentru a fi cât mai combativă din punct de vedere politic, şi un lider al său apreciază ca oportună alierea cu liberalii.

În primăvara acestui an, au avut loc alegeri la nivelul organizaţiei PSD Comarnic, reuşindu-se, după spusele vicepreşedintelui Ciprian Peticilă, „să se formeze un nou birou permanent, bine echilibrat, cooptând o parte dintre oamenii cu experienţă, dar şi dintre tinerii care au participat la campania electorală din toamnă”. Revigorarea organizaţiei prin aceste alegeri, dar şi atragerea de noi membri şi simpatizanţi către PSD pare a fi o necesitate, în condiţiile în care, la alegerile din 2008, pesediştii din Comarnic nu au obţinut decât un loc de consilier, în loc de şapte, câte au avut în mandatul 2004-2008. În condiţiile actuale, această filială poate fi considerată ca fiind anihilată, prin prezenţa în Consiliul Local a unui singur consilier, fostul şi actualul preşedinte, Gheorghe Enoae, chiar dacă are alături, din rândurile opoziţiei, trei colegii de la PNL.
Din acest punct de vedere, vicepreşedintele filialei, Ciprian Peticilă, apreciază Consiliul Local ca fiind dominat în totalitate de către cei de la PDL. „Din discuţiile pe care le-am avut cu unii consilieri, nu putem să mai vorbim că la Comarnic se ţin şedinţe de consiliu. Dacă o şedinţă de consiliu, cu şapte-opt puncte, a ajuns să dureze doar zece minute, vă daţi seama că nici nu se parcurge ordinea de zi. Dar, sunt problemele lor şi cei care sunt în consiliu astăzi, poartă responsabilitatea acestei activităţi. Este o conducere unică şi cred că va veni momentul când fiecare va primi răsplata pentru ceea ce face sau a făcut. La haosul în care se află ţara, trebuia să existe o componentă şi la Comarnic, aşa că nu mă mai miră nimic faţă de ceea ce se întâmplă”, a declarat Peticilă.
Ca şi alţi oameni politici aflaţi în opoziţie, şi liderul PSD Comarnic este adeptul alegerilor anticipate, considerând că relaţiile oscilante, în opinii, dintre cele două partide importante aflate în opoziţie, nu ajută cu nimic. „În momentul acesta, polii trebuie să se aleagă foarte clar: cine vrea şi cine este hotărât să facă treabă. Lucrurile sunt atât de grave, încât este necesară o asociere a celor două partide, chiar făcându-se abstracţie de doctrină. În plan local, noi ne înţelegem bine cu colegii din PNL. La nivelul oraşului, nu prea am fost bine percepuţi, pentru că cei din PDL se victimizau, că ei ar fi vrut să facă multe, dar erau marginalizaţi. Noi nu-i lăsam să fure, de fapt. Acum, orice alianţă e bună, ca să scăpăm de pecinginea asta”, a concluzionat Ciprian Peticilă. Carmen NEGREU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co