Actualitate

Mai puţini şomeri

Avem mai puţini şomeri faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, însă rata şomajului se menţine în continuare la valori ridicate.
Cei mai mulţi şomeri din Prahova sunt din mediul rural, adică 10.185, iar după nivelul de instruire, se constată că cei mai mulţi sunt din rândurile absolvenţilor de învăţământ gimnazial şi profesional, urmaţi de absolvenţii de învăţământ liceal. „În baza de date a Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă Prahova erau înregistraţi, la data de 31 ianuarie 2012, 17.534 de şomeri, reprezentând o rata a şomajului de 5,59%. Din numărul total al şomerilor, 9.672 sunt şomeri indemnizaţi, iar 7.862 sunt neindemnizaţi. Asta înseamnă o rată a şomajului de 5,59%, cu 2,35 procente în scădere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut”, a declarat purtătorul de cuvânt al AJOFM Prahova, Cristiana Opriţă.

Situaţie dificilă
Din mediul rural sau nu,oamenii spun că este foarte greu să-ţi găseşti o slujbă, chiar dacă deţii mai multe specializări. „Eu am trei calificări: de pompieri, fochist autorizat ISCIR, de lăcătuş mecanic, şi cu toate acestea nu găsesc un loc de muncă”, a declarat un ploieştean. „Ca femeie, găseşti şi mai greu. Eu sunt acum cu preaviz de la o fabrică de mobilă. Cu şase milioane trebuie să trăiesc eu împreună cu doi copii. Pe unde am căutat mi se oferea acelaşi salariu. Nici măcar să poţi supravieţui cu ei”, a spus o ploieşteancă.
Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Prahova reaminteşte tuturor persoanelor aflate în căutarea unui serviciu, că pot consulta zilnic o listă a locurilor de muncă vacante afişată la sediul agenţiei din strada Nicolae Iorga, nr, 1 sau la telefon 0244/571390. M. B.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co