Imobiliare Valea Prahovei
Social

Liceeni cu carnet de şomaj

Absolvenţii îngroaşă rândurile şomerilor. La asta trebuie să ne aşteptăm după ce, la prima etapă a examenului de bacalaureat, nici măcar jumătate dintre candidaţi nu au reuşit să promoveze.

Reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Prahova reamintesc absolvenţilor că pentru a beneficia de prevederile legii privind sistemul asigurărilor pentru şomaj, trebuie să se înregistreze la agenţiile judeţene pentru ocuparea forţei de muncă din raza de domiciliu sau reşedinţă în termen de 60 de zile de la data absolvirii, ca persoane aflate in cautarea unei slujbe.

Reglementări
Absolvenţii pot solicita acordarea indemnizaţiei de şomaj, dupa acest termen, dacă nu au reuşit să se încadreze în muncă şi nu urmează o formă de învăţământ la data solicitării dreptului. ”Foarte important! Absolvenţii care au promovat Bacalaureatul se pot înregistra în baza de date ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă până în data de 28 septembrie. Absolvenţii care nu au promovat examenul se pot înregistra în baza de date ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă  până în data de 29 august inclusiv”, a declarat purtătorul de cuvânt al AJOFM Prahova, Cristiana Opriţa.
Indemnizaţia de şomaj acordată acestei categorii de persoane se plăteşte pentru o perioadă de şase luni şi este în valoare de 250 de lei, reprezentând 50% din indicatorul social de referinţă în vigoare. În anul 2011, au beneficiat de indemnizaţie de şomaj  2081  de absolvenţi.  M. B.

Targul National Imobiliar
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co