Social

S-au anunţat concedieri colective

Spectrul concedierilor colective planează din nou asupra unora dintre noi, câteva sute de angajaţi urmând să-şi piardă locurile de muncă în perioadă următoare.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Prahova a primit notificări din partea a doi angajatori care ar urma să disponibilizeze aproximativ 300 de salariaţi. ”Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă Prahova a premit notificare pentru luna iunie din partea unui singur angajator, urmând a fi  disponibilizaţi, de la acesta, 91 de salariaţi. De asemenea, pentru luna august avem o altă notificare venită din partea unui angajator, care urmează să disponibilizeze 200 de persoane. Angajatorii care urmează să realizeze concedierile colective provin din domeniul fabricării mobilei şi din cel al lucrărilor în construcţii”, a declarat purtătorul de cuvânt al AJOFM Prahova, Cristiana Opriţa.

Nu prea sunt alternative
Din păcate, oferta locurilor de muncă este destul de sărăcăcioasă în această perioadă, aşa că cel mai probabil disponibilizaţii nu-şi vor găsi prea curând un alt job. În cursul lunii iunie, la Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă s-a înregistrat un trend descendent al ofertelor de job-uri vacante. În evidenţele instituţiei există 1.398 de locuri de muncă vacante, comparativ cu 1.786 de locuri de muncă din luna mai 2012. În acelaşi timp, numărul încadrărilor în muncă prin AJOFM Prahova a fost de 1.240 de persoane în luna iunie 2012, existând o tendinţă de scădere semnificativă la acest capitol. Mariana BADEA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co