Social

Inundaţii la Buşteni

După mai multe zile de caniculă, cu temperaturi care au depăşit 33 de grade Celsius chiar şi în localităţile de pe Valea Superioară a Prahovei, au venit ploile care au făcut ravagii.

Sâmbăta şi duminica trecută a plouat torenţial în Sinaia, Buşteni şi Azuga, cantităţile de precipitaţii fiind foarte mari.
La Buşteni, sistemul de canalizare nu a mai făcut faţă puhoaielor, iar Drumul Naţional nr. 1 a fost inundat pe un sens. “În primul rând, a plouat torenţial, în al doilea rând nu s-a putut trece nici pe trecerile de pietoni, din cauza apei”, a declarat un localnic.
Traficul rutier a fost îngreunat pentru câteva ore în centrul staţiunii Buşteni, dar şi pe munte a plouat torenţial, iar zeci de turişti aflaţi pe trasee au făcut faţă cu greu condiţiilor meteo. Chiar şi oamenii muntelui au fost surprinşi de schimbarea atât de bruscă a vremii.
“M-a prins furtuna pe Valea Morarului… Veneau puhoaiele de pe fiecare ramură de munte, la vale… În şapte-opt minute, a crescut apa foarte mult. Sunt pe vale turişti, dar în astfel de cazuri e bines ă se ridice spre mal, chiar dacă poteca este pe marginea apei, că vin torenţii cu foarte mate putere”, a declarat Cătălin Manoliu, meteorolog de profesie.
Din păcate, sfaturile nu mai pot fi urmate de Traian Murcilaş, un turist în vârstă de 34 de ani, din Bucureşti, care a fost luat de o viitură în timp ce mergea, sâmbătă după-amiază, împreună cu alte două persoane, prin Valea Bucşoiului, din Masivul Bucegi, spre Vârful Omu. Trupul său neînsufleţit a fost recuperat, duminică, de salvamontişti, după o acţiune care a durat mai bine de opt ore.
Duminică după-amiaza, ploaia s-a oprit şi vremea a redevenit frumoasă. Adi BURCEA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co