Social

Ajutor de la stat pentru angajatori

Angajatorii care vor încadra în muncă absolvenţi vor  beneficia din partea statului de un stimulent financiar lunar, pentru fiecare elev şi student angajat.
Pentru a intra în posesia acestui stimulent financiar, angajatorii trebuie să încheie o convenţie cu Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Prahova în termen de 30 de zile de la data angajării elevilor şi studenţilor.
Stimulentul lunar acordat este egal cu 50% din valoarea indicatorului social de referinţă al asigurărilor pentru şomaj şi stimulării ocupării forţei de muncă în vigoare.
”Sunt scutiţi pe o perioadă de 12 luni de plata contribuţiei datorate la bugetul asigurărilor pentru şomaj şi primesc pentru un an de zile pentru fiecare angajat o sumă de bani, respectiv 500 de lei pentru cei care au terminat o şcoală profesională, 600 de lei pentru cei care au terminat un liceu sau şcoală post liceală şi 750 de lei pentru cei care au terminat o facultate”, a declarat purtătorul de cuvânt al AJOFM Prahova, Cristiana Opriţa. Legea mai prevede şi ca aceste stimulente să fie acordate doar dacă absolvenţii sunt angajaţi cu carte de muncă pe perioadă nedeterminată. M. B.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co