Actualitate

Liber la brazii de Crăciun

Din această săptămână, Direcția Silvică Prahova vinde pomii de Crăciun. Aceștia sunt, în opinia celor care lucrează în sistem, la prețuri accesibile tuturor.

Noutatea principală constă în faptul că pomii sunt mai puțini decât în anul precedent. Oferta este mai mică pentru că doar 2.600 de brazi și molizi vor putea fi scoși din pepinierele ocoalelor silvice din județ. Coniferele cresc greu, iar copacii plantați în urmă cu doi ani nu pot fi tăiați decât peste câțiva ani de aici înainte. “Sunt 2.400 de pomi de iarnă, însemnând jumătate brad, jumătate molid. La aceștia se vor mai adăuga 200 de pomi de iarnă pe care îi avem în pepiniera Beizadele și se vor livra cu ghiveci și, în general, în fiecare an noi confiscăm, împreună cu poliția și jandarmeria, în jur de 1000 de pomi de iarnă”, a declarat directorul Direcției Silvice Prahova, Cosmin Birjaru.

Un pic mai scump
Pentru a-și permite toată lumea să cumpere, prețurile pomilor vor fi aproape la nivelul celor de anul trecut. Majorarea vine doar din creșterea valorii TVA.  Ca de obicei, prețurile variază în funcție de înălțime, dar și de specia pomului de iarnă. „Prețurile sunt între 20 de lei și 2.000 de lei pentru un brad, în funcție de înălțime, iar pentru molid sunt de la 10 lei până la 2.000 de lei, tot așa, în funcție de înățime”, a precizat Cosmin Birjaru.
Și dacă brazii la balot, ce pot fi replantați imediat după Sărbători, se cumpără direct din pepiniera Beizadele, de lângă localitatea Târgşor, ceilalți vor putea fi achiziționați direct de la ocoalele silvice din Sinaia, Valea Doftanei, Câmpina, Măneciu și Vălenii de Munte. R. E.

Targul National Imobiliar (TNI)
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co